Ιστορικές στιγμές ζει το Πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση η πόλη του Κονέκτικατ καθώς η ομάδα του Κολλεγίου UConn Huskies αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Δύσης στο Κολεγιακό πρωτάθλημα και μετά από 9 χρόνια θα βρεθεί ξανά σε Final 4.

Ο ξανθιώτης γκαρντ που μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την φανέλα του ΠΑΟΚ στην Basket League και όντας εξαιρετικός μαθητής κέρδισε υποτροφία και από το καλοκαίρι βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συνδυάζοντας σπουδές με αυτό που λατρεύει, το μπάσκετ και μάλιστα σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, αναφέρει το sportsaddict.gr

Ο Απόστολος Ρούμογλου γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 2003, έχει ύψος 2μ.01 και κατάγεται από την Ξάνθη. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ασπίδας Ξάνθης, το 2016 μεταγράφηκε στον Λεύκιππο Ξάνθης, ενώ τη σεζόν 2019-2020 παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Αρίωνα Ξάνθης, με τον οποίο αγωνίστηκε τόσο στο εφηβικό, όσο και στο ανδρικό πρωτάθλημα της τοπικής ένωσης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) σε ηλικία 16 ετών. Οι εντυπωσιακές παρουσίες του και η συνεχής κλήσεις στις μικρές Εθνικές άνοιξαν τον δρόμο για να μεταπηδήσει στον ΠΑΟΚ οπού το 2021 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο “Τολο” για την εξέλιξη του οποιού έχουν να λένε όλοι οι προπονητές που τον είχαν από μικρές ηλικίες μέχρι και το ανδρικό επίπεδο στον ΠΑΟΚ, από το καλοκαίρι όπως σημειώσαμε νωρίτερα είναι στην Η.Π.Α. και διαπρέπει με την φανέλα των UConn Huskies, με τους οποίους είχε την μεγάλη χαρά να ζήσει μοναδικές στιγμές πανηγυρίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή της Δύσης με τον ίδιο μάλιστα παρότι αγωνίστηκε δύο λεπτά να συνεισφέρει 2 πόντους στη νίκη της ομάδας του με 82-54 επί της Gonzaga.

Και πλέον όπως όλοι οι συμπαίκτες του ετοιμάζεται για την σπουδαία εμπειρία του Final 4 και το ταξίδι στο Houston εκεί οπού πέρα από την ομάδα του Κονέκτικατ ήδη έχει προκριθεί και η Florida Atlantic Owls, το San Diego State Aztecs και η ομάδα του Μiami Hurricanes.

Στους ημιτελικούς της 1ης Απριλίου θα αναμετρηθούν Σαν Ντιέγκο-Φλόριντα και Μαιάμι-Κονέκτικατ με φόντο την είσοδο στον τελικό που θα γίνει στις 3 Απριλίου.

Aπο το Sportsaddict.gr