Τις αγωνιστικές επιτυχίες αλλά και τους προβληματισμούς του θέτει ο ΕΟΣ Ξάνθης σε ανακοινωσή του για την αγωνιστική αναρρίχηση.

Η αγωνιστική περίοδος για την Αγωνιστική Αναρρίχηση ξεκίνησε με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα boulder που έγινε το Σαββατοκύριακο 18 -19 Μαρτίου στην Κοζάνη. Η ομάδα του ΕΟΣ Ξάνθης συμμετείχε με 8 αθλητές σε σύνολο 104.

Αγωνίστηκαν η Τσιγγενοπούλου Δήμητρα στην κατηγορία Πανκορασίδες Α, και οι Ακριτίδης
Θεόδωρος και Τσιγγενόπουλος Ιωάννης στην κατηγορία Παίδων. Την 2 η θέση κατέλαβαν τρεις αθλητές μας, ο Μπέρτος Βασίλειος, κατηγορία Εφήβων, Παλτατσίδου Ζωή στην κατηγορία Γυναικών και ο Βαλσαμίδης Ματθαίος στην κατηγορία των Ανδρών.

Ενώ την 4 η θέση κατέκτησε ο Βαλσαμίδης Ιάσωνας και η Βαλσαμίδη Δανάη την 5 η θέση στην κατηγορία των Γυναικών. Ο αγώνας έγινε σε συνθήκες που πλησίαζαν τα ευρωπαϊκά standars. Σε αυτό συντέλεσαν, οι σύγχρονες λαβές που έκαναν ενδιαφέρουσες τις χαράξεις, και η τεχνολογική υποστήριξη με την ηλεκτρονική εφαρμογή καταχώρησης – έκδοσης των αποτελεσμάτων σύμφωνα με τα πρότυπα της IFSC.

Βήματα προς στη σωστή κατεύθυνση!

Μένει όμως να απαντηθεί ένα ερώτημα:
-ποιος έχει την ευθύνη για την παντελή έλλειψη στην Ελλάδα & κανονικών & γηπέδων Αγωνιστικής Αναρρίχησης;

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΕΟΣ Ξάνθης για πολλά χρόνια καταλαμβάνει με τους αθλητές και τις αθλήτριες του κορυφαίες θέσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει άλλος αθλητικός σύλλογος – μπορεί και να κάνουμε λάθος- στην πόλη μας που να έχει τέτοιες επιτυχίες σε ένα ολυμπιακό άθλημα. Μένει η πικρία πως παρά τις πολλές και συνεχείς επιτυχίες για περισσότερα από δέκα χρόνια, το άθλημά μας δεν έχει την ανάλογη αναγνώριση και υποστήριξη .