Το συχνό πλύσιμο των βρεφικών ρούχων είναι μία σημαντική υπόθεση για κάθε μητέρα που ενδιαφέρεται για την υγεία του νεογέννητου παιδιού της.

Σίγουρα δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος οδηγός που να κατευθύνει τις μητέρες πώς πρέπει να πλένουν τα ρούχα των παιδιών τους σε αυτή την ηλικία, η επιστήμη όμως έχει προοδεύσει και τα απορρυπαντικά ρούχων έχουν πλέον εξελιχθεί πάρα πολύ, δείχνοντας πλέον εδώ και χρόνια περισσότερο ενδιαφέρον για  τα μικρά παιδιά. Τα απορρυπαντικά βρεφών είναι πλέον διαθέσιμα στο εμπόριο και μπορεί κανείς να τα εμπιστευτεί ανεπιφύλακτα. Σίγουρα δεν είναι τα κατάλληλα για να καθαρίσουν πολύ ισχυρές βρωμιές όπως τα κλασσικά απορρυπαντικά. Για τους μικρούς μας φίλους όμως είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία τους και το δέρμα τους που είναι αρκετά ευαίσθητο σε αυτή την ηλικία. Οι βρωμιές από τα διάφορα φαγητά, τον ιδρώτα και τα μικρόβια από το μπουσούλημα είναι στοιχεία που επιβαρύνουν τα ρούχα και δημιουργούν βακτήρια και άλλα προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται εύκολα. Επιπλέον από την κακή χρήση ενός απορρυπαντικού μπορούν να προκληθούν δερματικές παθήσεις και αλλεργίες. Τα διάφορα ρούχα όπως οι σαλιάρες, τα πανιά, οι κουβέρτες και τα σεντόνια χρειάζεται να πλένονται μετά από κάθε χρήση.

Είναι σημαντικό να πλένετε συχνά τα βρεφικά ρούχα για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βακτηρίων, ιδρώτα και άλλων υπολειμμάτων που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού. Ωστόσο, το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα γρήγορα. Συνιστάται να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή στην ετικέτα του ρούχου και να πλένετε τα ρούχα όπως χρειάζεται για να διατηρείτε τη σωστή υγιεινή.

Το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων με απορρυπαντικά για βρέφη https://www.eurekababy.gr/eureka-new-born/, είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση της βρωμιάς, του ιδρώτα και των βακτηρίων που συσσωρεύονται στο ύφασμα. Τα απορρυπαντικά έχουν σχεδιαστεί για να είναι αποτελεσματικά στην αφαίρεση λεκέδων και οσμών ενώ είναι απαλά στο ύφασμα και το δέρμα. Η χρήση ενός απαλού και υποαλλεργικού απορρυπαντικού σχεδιασμένου για μωρά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ερεθισμού του δέρματος, αλλεργιών και άλλων προβλημάτων υγείας.

Ωστόσο, η πολλή χρήση απορρυπαντικού ή το λάθος ξέβγαλμα των ρούχων μπορεί να αφήσει πίσω υπολείμματα που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες στην ετικέτα του απορρυπαντικού και να χρησιμοποιείτε τη συνιστώμενη ποσότητα για το πλυντήριο ρούχων. Επιπλέον, είναι σημαντικό να ξεπλένετε καλά τα ρούχα για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού.

Ποια απορρυπαντικά για μωρά μπορώ να εμπιστευτώ;

Υπάρχουν πολλές μάρκες απορρυπαντικών για βρέφη που είναι κατάλληλα σχεδιασμένα με υποαλλεργικά συστατικά και χωρίς επικίνδυνες για την υγεία του παιδιού σκληρές χημικές ενώσεις και αρωματικές προσθήκες που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού. Έχουν επίσης το ίδιο αποτέλεσμα στην αφαίρεση των λεκέδων με τα κλασικά απορρυπαντικά, ενω παράλληλα προστατεύουν το ύφασμα.

Στην σκευασία ενός απορρυπαντικού για βρέφη θα δείτε πίσω να αναγράφεται ότι περιέχει καθαρές ουσίες και αντιαλλεργικά συστατικά  Αυτά τα προϊόντα δεν περιέχουν βαφές, αρώματα και άλλες χημικές ουσίες που μπορεί να είναι σκληρές για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Είναι επίσης καλή ιδέα να αναζητήσετε προϊόντα που έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από παιδιάτρους. Πριν καταλήξετε στο σωστό απορρυπαντικό που είναι κατάλληλο για το δικό σας παιδί, δοκιμάστε πρώτα όλες τις κατηγορίες για να δείτε ποιο αντιπροσωπεύει καλύτερα τις δικές σας ανάγκες και να είναι αποτελεσματικό.