Ένα καμένο σπίτι ολοσχερώς, ένα διώροφο σπίτι καμένο στο εσωτερικό του, δύο καμένα παραπήγματα, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του τελευταίου 48ωρου, στο Δροσερό της Ξάνθης, από τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία ενός 45χρονου από 36χρονο, διότι το θύμα, παππούς ενός 15χρονου κοριτσιού, είχε αθετήσει τη συμφωνία για την πώλησή της(!) ως νύφης για τον 17χρονο γιο του δράστη!

Τα σπίτια και τα παραπήγματα που κάηκαν μετά τον φόνο ανήκαν στον 36χρονο που πυροβόλησε τον 46χρονο, αλλά και στον αδελφό του, ως αντίποινα για την εν ψυχρώ δολοφονία του τελευταίου.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, συμμετείχε με 4 υδροφόρα οχήματα και 14 άτομα, παρουσία περιπολικών και ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, που δέχθηκαν επιθέσεις, κυρίως από παιδιά μικρής ηλικίας, οι οποίες ελέγχθηκαν αμέσως.

Σήμερα θα οδηγηθούν στον ανακριτή Ξάνθης, ο 36χρονος πατέρας, οι δύο γιοι και ο γαμπρός του, με την αστυνομία να λαμβάνει πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων.

Ο δράστης μετά την πράξη του παραδόθηκε στην Αστυνομία αφού πρώτα ανέβασε βίντεο στο Τik-tok όπου εξηγούσε τους λόγους της πράξης του ενώ εξαπέλυε απειλές για όσους πειράξουν την οικογένειά του.

Λίγες ώρες μετά τις συλλήψεις η κατάσταση στον οικισμό πήρε ανησυχητικές διαστάσεις το βράδυ της Δευτέρας όταν άγνωστοι δράστες, πιθανόν για εκδίκηση, έβαλαν φωτιά στο σπίτι του καθ ομολογίαν δράστη αφού πρώτα το είχαν αδειάσει απ όλα του τα έπιπλα. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά και στο διπλανό σπίτι ιδιοκτησίας του αδελφού του δράστη.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική στα δύο σπίτια εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν μέλη των οικογενειών. Η πυρκαγιά πάντως προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα δύο σπίτια πριν καταφέρουν οι πυροσβέστες να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στον οικισμό κατέφθασε και παραμένει αστυνομική δύναμη.

Εκρητική κατάσταση στο Δροσερό από τους συγγενείς του θύματος

Την ίδια ώρα, κάτοικοι του Δροσερού και συγγενείς του θύματος, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλουν τη φωτιά που έκαιγε τα δυο σπίτια, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγανάκτησή τους για την πράξη του δράστη, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο 37χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, όταν είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2023 σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ και τότε βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα, ναρκωτικά και χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία, δράστης και θύμα ήταν σε έντονη διαμάχη το τελευταίο διάστημα για προσωπικές διαφορές που σχετίζονται με τη διάλυση του αρραβώνα της 15χρονης εγγονής του θύματος και του 17χρονου γιού του δράστη και για χρηματικό ποσό που είχε καταβληθεί από την οικογένεια του 37χρονου σε αυτήν του 45χρονου θύματος. Ο δράστης φέρεται να είχε κλείσει «συμφωνία» και είχε καταβάλλει 6000 ευρώ για την ανήλικη εγγονή του θύματος ως νύφη στον ανήλικο γιό του και μάλιστα μετά από σχετικό «παζάρι» για την τιμή. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες μετά ο αρραβώνας διαλύθηκε και η 15χρονη επέστρεψε στο σπίτι της.

Ο 37χρονος δράστης και άλλοι τρεις συλληφθέντες (όλοι τους ανήλικοι) κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης μέχρι την απολογία τους την ερχόμενη Πέμπτη.