Η δολοφονία εξ επαφής ενός 45χρονου στο Δροσερό, έχει προκαλέσει σοκ στην Ξάνθη, όμως η υπόθεση αυτή έχει αρκετό βάθος.

Το κομβικό σημείο βρίσκεται στην μεγάλη επιχείρηση που είχε κάνει η ΕΛΑΣ στο Δροσερό στο τέλος Ιανουαρίου, όταν και συνελήφθησαν δύο άτομα έχοντας στην κατοχή τους όπλα, χειροβομβίδες και ναρκωτικά. Τότε, όπως είχε αποκαλύψει το xanthi2.gr, οι συλληφθέντες είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, με περιοριστικούς όρους, στις 30 Ιανουαρίου, όπως είχε αποκαλύψει το xanthi2.gr

O ένας από τους δύο συλληφθέντες, ο πλέον επικίνδυνος, τα ξημερώματα του Σαββάτου σκότωσε εξ επαφής, αδειάζοντας ένα τριανταδυάρι όπλο, Στον 45χρονο.

Ο λόγος ήταν ότι το θύμα, παππούς μιας 15χρονης, είχε αθετήσει τη συμφωνία για την πώλησή της (!) ως νύφης για τον 17χρονο γιο του δράστη. Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης είχε κλείσει “συμφωνία” και είχε “αγοράσει” την ανήλικη εγγονή του θύματος ως νύφη για τον επίσης ανήλικο γιό του με αντάλλαγμα 6.000 ευρώ, και μάλιστα μετά από σχετικό “παζάρι” για την τιμή,

Λίγες εβδομάδες μετά τον αραβώνα των ανηλίκων, ο παππούς άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω στο σπίτι τη νύφη, αρνούμενος να επιστρέψει τα 6.000 ευρώ. Έτσι ο δράστης, διεκδικώντας τα ποσά που είχε δώσει έφτασε στο σπίτι του θύματος και τον σκότωσε εξ επαφής,  όπως ομολόγησε ο ίδιος στην Αστυνομία, όπου παραδόθηκε και απολογήθηκε το πρωί της Κυριακής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, παρότι η ΕΛΑΣ είχε κατασχέσει τα όπλα που βρέθηκαν σπίτι του, αυτός είχε κρυμμένο ένα άλλο όπλο σε ένα δέντρο, με το οποίο διέπραξε την ανθρωποκτονία !

Η τραγική αυτή ιστορία αναδεικνύει το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα στο συνοικισμό του Δροσερού με την έξαρση της εγκληματικότητας ενώ επαναφέρει τα σοβαρά ερωτηματικά για το γεγονός ότι ο δράστης είχε αφεθεί ελεύθερος αν και προηγουμένως η Αστυνομία τον είχε οδηγήσει στις εισαγγελικές αρχές με πολύ σοβαρά αδικήματα σε βάρος του.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε “γιορτάσει” την απελευθέρωσή του με προκλητικό βίντεο στο Tik-Tok ενώ, όπως είναι γνωστό, η επιχείρηση της Αστυνομίας είχε γίνει μετά από μπαράζ ένοπλων ληστειών σε σπίτια ηλικιωμένων της Ξάνθης.

Διαβάστε περισσότερα:

Eλεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες με όπλα, ναρκωτικά, χειροβομβίδες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Δροσερό !