Processed with VSCO with g3 preset
Ανακοίνωση εξέδωσε μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης για το θέμα των μετακινήσεων:
Σήμερα ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, Φοιτητικοί Σύλλογοι από την Ιατρική Αλεξανδρούπολης και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Κομοτηνής, πραγματοποίησαν την κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΔΠΘ, που αποφασίστηκε το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις Γενικές τους Συντελέσεις.

 

Παρά την αδικαιολόγητη απουσία του Πρύτανη κ. Μάρη, ο οποίος είχε δηλώσει μέσω της γραμματέως του διαθεσιμότητα για την σημερινή συνάντηση, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που βρεθήκαμε στην Πρυτανεία συνομιλήσαμε με τον κ. Ευάγγελο Δρυμπέτα, εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης κοινοποιώντας του τα παρακάτω αιτήματα τα οποία ο ίδιος υιοθέτησε και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο Πρύτανη, προκειμένου να υλοποιηθούν:

·Δωρεάν μετακίνηση, χωρίς αποκλεισμούς, για όλους/ες/α

·Δωρεάν σίτιση για όλους/ες/α στις λέσχες χωρίς κανέναν αποκλεισμό και καμία επίδειξη πάσου.

·Δέσμευση ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων θα ξεκινάνε στην ώρα τους και δεν θα υπάρχει κανένας τραμπουκισμός και καμία παρέμβαση από την αστυνομία.

·Δημόσια καταγγελία των τραμπουκισμών και των απειλών που δέχτηκαν φοιτητές/-τριες τόσο από τους οδηγούς όσο και από αστυνομικούς.

Εκ νέου κινητοποίηση στην Πρυτανεία, με την δέσμευση ο Πρύτανης να εμφανιστεί και να δώσει απαντήσεις στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, την Παρασκευή 24/03 στις 11:30.