Μήπως επιστρέφεις από ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή γυρνάς από τις σπουδές σου και σκέφτεσαι τι έκπληξη να κάνεις στους αγαπημένους σου; Η επιστροφή πίσω στο σπίτι όποιος και αν ήταν ο προορισμός ή οι μέρες που διήρκησε το ταξίδι φέρνει μεγάλη χαρά στην οικογένεια και τους φίλους σου. Απέφυγε να αγοράσεις τα κλασσικά τουριστικά είδη και εμπνεύσου από τις παρακάτω ιδέες για πρωτότυπα δώρα για όλους.

Όπου και αν βρίσκεσαι, από το πιο μακρινό χωριό πάνω στο βουνό έως και την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα μιας ευρωπαϊκής πόλης, θα βρεις υπέροχα μαγαζάκια με μοναδικά αντικείμενα για να αγοράσεις. Φρόντισε να έχουν χαρακτηριστικά του προορισμού που έχεις επισκεφτεί για να το βλέπεις και να θυμάσαι το ταξίδι σου. Υπολόγισε τη χωρητικότητα της βαλίτσας σου και γέμισε την με δώρα και αναμνήσεις.

Δώρα για την οικογένεια

Το πρώτο άτομο που σκεφτόμαστε όλοι για να αγοράσουμε ένα δώρο είναι η μαμά. Στη μητέρα σου μπορείς να αγοράσεις ένα πιο προσωπικό δωράκι όπως ένα κόσμημα ή ένα πορτοφόλι. Αν θέλεις να έχει χρηστικότητα στην καθημερινότητά της μπορείς να αγοράσεις μια πετσετούλα ή διακοσμητικά είδη για την κουζίνα της ώστε να σε σκέφτεται κάθε φορά που τα αντικρύζει. Η πιο δύσκολη απόφαση είναι να σκεφτείς ποια είναι τα κατάλληλα αναμνηστικά και δώρα για μπαμπά ή αδέρφια. Για τον μπαμπά μπορείς να επιλέξεις ένα μπρελόκ ή ένα στυλό και να το δωρίσεις μαζί με μια μικρή ατζέντα ή σημειωματάριο. Για τα αδέρφια σου επέλεξε μια κούπα ή ρούχα με χαρακτηριστικά από την περιοχή που επισκέφθηκες και σε μια πρωτότυπη συσκευασία και μια καρτ ποσταλ θα τους χαρίσεις πολλά χαμόγελα.

Δώρα για τους φίλους

Η επιστροφή από το εξωτερικό σημαίνει για τους φίλους σου ευκαιρία για να μαζευτείτε όλη η παρέα μαζί και να μοιραστείτε τα νέα σας. Μπορείς να οργανώσεις ένα θεματικό gathering στο σπίτι σου, να μαγειρέψεις φαγητά και λιχουδιές από τον τόπο που επισκέφθηκες και να βάλεις την κατάλληλη μουσική. Στο τραπεζάκι σου μπορείς να έχεις τοποθετήσει όλα τα δωράκια που θα τους χαρίσεις ενώ θα αναλύετε λεπτομέρειες και εμπειρίες του ταξιδιού σου. Για την κολλητή σου επέλεξε ένα φουλάρι που να ταιριάζει με το στιλ της. Διαφορετικά μπορείς να της αγοράσεις ένα άρωμα ή μια κρέμα χεριών μαζί με μια σοκολάτα. Αν ψάχνεις ένα δώρο για τον κολλητό σου ή δώρα για ζευγάρια φίλους σου επέλεξε κάτι πρωτότυπο και μοναδικό. Ένα σετ με σουβέρ για το σπίτι και το σαλόνι ή βραχιόλια είναι μια ωραία επιλογή για να τους εκπλήξεις.

Ο ενθουσιασμός που θα χαρίσεις στους αγαπημένους σου από την επιστροφή σου και τα πρωτότυπα δώρα θα σας γεμίσουν όλους με χαμόγελα. Μην ξεχάσεις να αγοράσεις αρκετές καρτ ποσταλ και να γράψεις μερικές σκέψεις στον καθένα ξεχωριστά ώστε να τις δώσεις μαζί με τα δώρα σου.