Εντυπωσιακή σε συμμετοχή ήταν η πορεία που οργανώθηκε την Τετάρτη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη το μεσημέρι της Τετάρτης, σχηματίζοντας  ένα “ποτάμι της οργής”. Η πορεία έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρυχτεί ενώ στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν οι μαθητές των Λυκείων της πόλης, που είχαν δώσει ραντεβού στην Κεντρική Πλατεία.

Διάφοροι φορείς όπως η ΕΛΜΕ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος και άλλοι,  είχαν κηρύξει στάση εργασίας για να διευκολύνουν τη συμμετοχή.

Κρατώντας μαύρα μπαλόνια και δεκάδες αυτοσχέδια πανό οι μαθητές ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία και κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την εθνική τραγωδία.  Μεταξύ άλλων φώναζαν συνθήματα πως δεν πρόκειται για δυστύχημα αλλά για έγκλημα και ζήτησαν να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα πάνω στις ράγες.

Οι πρόεδροι των δεκαπενταμελών συμβουλίων των μαθητών έστειλαν το δικό τους μήνυμα, ζητώντας να κινητοποιηθεί όλη η κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο και ποτέ ξανά να μην θρηνήσουμε θύματα, τονίζοντας πως οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπάρξουν ενέργειες ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Στα χαρτόνια που κρατούσαν οι μαθητές είχαν γράψει πάνω συνθήματα όπως «πόσες μάνες πρέπει να κλάψουν ακόμη», «πάμε κι όπου βγει», «δεν ήταν έγκλημα, ήταν ανθρώπινες ζωές», «η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη», «μαμά κοιμήσου, μαμά θα αργήσω, μαμά φοβάμαι, μαμά σε αγαπώ».