Κινητοποίηση των φοιτητών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ξάνθη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών που οργάνωσε ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης με βασικό αίτημα να μην ξεχαστεί το έγκλημα που συνέβη με θύματα κυρίως φοιτητές.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών, σημειώνει:΅

“Μας γεμίζει οργή το γεγονός ότι οι φορείς των εργαζομένων στα τραίνα είχαν επανειλημμένα υποδείξει τις τεράστιες ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίς να παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο! Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν τόσο καιρό εισακουστεί από το κράτος οι κραυγές αγωνίας των εργαζομένων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές; Πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων;

Έχουν μεγάλες ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ , χάριζαν πακτωλό εκατομμυρίων στην εταιρία για να αυγατίζει τα κέρδη της αδιαφορώντας για την ασφάλεια των μετακινήσεων στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.
Εδώ και τώρα να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειες τους. Να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας. Να μην συγκαλυφθεί τίποτα!”