Mε ανάρτησή του ο Μητροπολίτης Ξάνθης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ακύρωση της συναυλίας του τράπερ FY στις ΘΛΕ και συνεχάρη όσους έλαβαν την απόφαση.

“Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης συγχαίρει τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελην, τον Αντιδήμαρχο κ. Εμμανουήλ Φανουράκη καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλία Ασκαρίδη, και χαιρετίζει την γενναία απόφαση τους να διαφυλάξουν τις λαογραφικές εκδηλώσεις της πόλεως μας, δίνοντας τους τον ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό και λαογραφικό χαρακτήρα που αρμόζει στην πόλη και στην νεολαία μας.”

Μετά την απόφαση, ο ίδιος ο μουσικός, με βίντεό του, υποστηρίζει ότι τόσο στις Σέρρες όσο και στην Ξάνθη, οι συναυλίες ακυρώθηκαν γιατί ο ίδιος δεν ανέλαβε κάποια δέσμευση ώστε τα τραγούδια να περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο. Την ίδια στιγμή, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι η εταιρία που τον εκπροσωπεί, είχε αναλάβει τέτοια δέσμευση, προκειμένου να αποτρέψει την ακύρωση της εκδήλωσης.

Παράλληλα, από την πλευρά του Δήμου γίνονται προσπάθειες για την εξεύρεση άλλου μουσικού σχήματος που θα εμφανιστεί την άλλη Παρασκευή στην Πλατεία.