“Απόντες οι καλλιτέχνες της Ξάνθης από τις φετινές λαογραφικές εκδηλώσεις, αντ’ αυτού πρωτοστατεί το περιεχόμενο της trap.” Σχολιάζει με δήλωσή του ο Λάμπης Καϊτετζίδης (Ιταλός) με ανακοίνωσή του.

“Αίσθηση προκαλεί η απουσία πολλών καλλιτεχνών της Ξάνθης από το φετινό Καρναβάλι. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί για παράδειγμα η απουσία των Ξανθιωτών μουσικών Underhill West από τις φετινές Λαογραφικές και Καρναβαλικές εκδηλώσεις. Οι εν λόγω καλλιτέχνες, που ζουν και εργάζονται στην Ξάνθη, από το 2005 μέχρι σήμερα, έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές από αμερικάνικα, βρετανικά, ιταλικά, ακόμη και βραζιλιάνικα media με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου.
Billboard Music World (NY, US)
https://www.billboardmusicworld.com/join-pop-duo-underhill-west-on-their-mission/? fbclid=IwAR096Hbawyj6sfF8JErja1ekfSXflhUQnhXNTVdGs1mtANTf6tnMJhfB90E
Ascendant Magazine (Atlanta, US)
https://www.ascendantmagazine.com/post/underhill-west
Just American News (US)

Interview with artist duo Underhill West


A&R Factory (GB)
https://www.anrfactory.com/underhill-west-interview-on-ar-factory-mission-through-the-galaxy/
ClickRollBoom (GB)
https://www.clickrollboom.co.uk/post/greece-s-underhill-west-share-latest-album-mission
Music for All (Brazil)
https://musicforall.com.br/tag/underhill-west/
Ιδιαίτερα το παγκοσμίως αναγνωρισμένο μουσικό περιοδικό Billboard Music World τους αναφέρει ως «πολλά υποσχόμενους και ανερχόμενους καλλιτέχνες εκεί έξω, με κάτι αυθεντικό στον ήχο τους έχοντας να δώσουν πολλά στην παγκόσμια μουσική σκηνή». Το εν λόγω δημοσίευμα προσέλκυσε πάνω από 100.000 χρήστες – αναγνώστες από όλο τον κόσμο στο site του συγκροτήματος το οποίο έμαθε για την Ξάνθη με αφορμή το έργο τους.

Την ίδια στιγμή, συμμετοχές στο Καρναβάλι όπως αυτή του τράπερ FY περιέχουν υβριστικούς στίχους όπως οι εξής :
«Ποιοι στο π***σο είναι αυτοί
Μου ενοχλουνε το αυτί
Νιώθω ότι είμ’ ο Χριστός ή ο Kanye
Έχω 30κ followers ρωτάν που πάμε

Τους λέω δεν έχω ιδέα μα αυτοί με ακολουθάνε».

Του εν λόγω καλλιτέχνη οι συναυλίες ακυρώθηκαν ήδη στους διπλανούς δήμους με αφορμή το προσβλητικό περιεχόμενο των στίχων του.
Φαίνεται πως η καλλιτεχνική αξιολόγηση λείπει από τον Δήμο και το Κέντρο Πολιτισμού μας, αφού αυτό απαξιώνει επιτυχίες καλλιτεχνών που κατάγονται από τον τόπο μας διαδίδοντας την Ξάνθη σε όλο τον πλανήτη και αντ ’αυτού δίνουν βήμα σε καλλιτέχνες που προκαλούν με το στίχο τους.

Με μάσκες ή χωρίς μάσκες για ακόμη μία φορά δεν σκέφτεστε ή δεν θέλετε να σκέφτεστε τον τόπο μας.
Χαράλαμπος Καϊτεζίδης (Ιταλός)

Underhil West: Αντίθετοι με την τραπ

Μετά τη δήλωση του Ιταλού, οι Underhill West πήραν δημόσια θέση:

Μετά την επιστολή του κ. Χαράλαμπου Καϊτεζίδη στην οποία αναφέρεται το όνομα του συγκροτήματος και η δράση μας δεν θα μπορούσαμε να μη πάρουμε κάποια δημόσια θέση σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν για την απουσία μας από τις Λαογραφικές Εκδηλώσεις.

Καταρχάς, ευχαριστούμε θερμά τον ίδιο που μας αναφέρει ως παράδειγμα καλλιτεχνών με έδρα την Ξάνθη.

Σχετικά με την επιλογή των καλλιτεχνών από το εκάστοτε Κέντρο Πολιτισμού και Δήμο, όσο και αν αυτή πολλές φορές αντιβαίνει στην αισθητική μας, δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι για να την κρίνουμε, κυρίως όταν οι καλλιτέχνες αυτοί έχουν ομολογουμένως επιτυχημένες πορείες, αποτελούν πόλο έλξης κόσμου από όλη την περιφέρεια, και οι συναυλίες τους στέφονται με επιτυχία δίχως αμφιβολία.

Παρ’ όλα αυτά, σε μορφές περιεχομένου που περιλαμβάνουν ασεβείς στίχους προς τα θεία, υβριστικό περιεχόμενο, μισογυνισμό και προωθούν ποινικά αδικήματα όπως η χρήση και το εμπόριο ουσιών και η μαστροπεία ήμασταν είμαστε και θα είμαστε πάντα αντίθετοι και θα τις καταδικάζουμε όσο έχουμε φωνή και βήμα χωρίς να μας ενδιαφέρει αν κάποια μερίδα κόσμου διασκεδάζει με αυτές.

Ελπίζουμε σε ένα λαμπρό πολιτιστικό μέλλον του τόπου μας, είμαστε περήφανοι για την πολιτιστική ιστορία της Ξάνθης, είμαστε ανοιχτοί για αξιολόγηση και προτάσεις από τους αρμόδιους δημοτικούς φορείς και ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας για το ενδιαφέρον τους τον καιρό που ανακοινωνόταν οι Λαογραφικές εκδηλώσεις καθώς και τους επιχειρηματίες της εστίασης που είναι στο πλευρό μας και συνεργαζόμαστε με επιτυχία.

Καλό Καρναβάλι σε όλους!

Underhill West