Έκλεισει προσωπινά λόγω της κακοκαιρίας η Εγνατία από την Κομοτηνή μέχρι τον κόμβο Ιάσμου, με αποτέλεσμα η κίνηση να διοχευεύται στην παλιά εθνική οδό Ξάνθης-Λάγους-Κομοτηνής.

Τις αποφάσεις υπογράφουν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ξάνθης και Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης αποφασίζει “Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λοιπώ βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, από την 13:15 ώρα της 05-02-2023 και μέχρι νεωτέρας, επί της Εγνατίας οδού, μεταξύ της χ.θ. 524,7 του Α/Κ Βαφέικων έως χ.θ. 545,6 του Α/Κ Ιάσμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω ισχυρών πλευρικών ανέμων.
β) Η εκτροπή των βαρέων οχημάτων θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια των
διαλαμβανομένων μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας από την Ε.Ο. Ξάνθης – Πόρτο Λάγους
– Κομοτηνής.”

Η σχειτκή απόφαση της Ροδόπης αναφέρει:

“Απαγορεύουμε προσωρινά, λόγω των θυελλωδών πλαγιομετωπικών βόρειων ανέμων που
πνέουν στην περιοχή μας, την κυκλοφορία όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της Εγνατίας οδού που αστυνομεύεται από το Τ.Τ. Κομοτηνής, ήτοι από τον Δυτικό Ανισόπεδο Κόμβο Κομοτηνής μέχρι και τον Ανισόπεδο Κόμβο Ιάσμου – Ροδόπης και αντιστρόφως, από την έκδοση της παρούσας Κυριακή 05-02-2023 και ώρα 13:15 και για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι παραπάνω δυσμενείς καιρικές συνθήκες, διότι υπάρχει κίνδυνος εκτροπής και ατυχημάτων ή ακινητοποίησης τους στο μέσο της οδού.

2. Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς Ξάνθη θα διεξάγεται μόνο μέσω της παλαιάς
Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Πόρτο Λάγος – Ξάνθης.”