Σε τραγική κατάσταση σε ένα διαλυμένο σπίτι ζούσε για χρόνια εγκαταλελειμμένη από όλους μια ηλικιωμένη γυναίκα στο χωριό Θαλασσιά Ξάνθης. Η γιαγιά πριν από μερικές ημέρες μεταφέρθηκε ετοιμοθάνατη σε νοσοκομείο όπου και τελικά κατέληξε από πνευμονία. Άφησε πίσω τις πέντε γάτες και έναν σκύλο.

Όπως θα δείτε στο βίντεο η σκεπή του σπιτιού είναι γεμάτη τρύπες, το «σπίτι» είναι χειρότερο από στάβλος, η τυφλή γυναίκα υπέφερε από το κρύο.
«Η γυναίκα ήταν και τυφλή τα τελευταία δύο χρόνια, όπως έμαθα, όταν με κάλεσαν να παραλάβω τον σκύλο της, ο οποίος προσπαθούσε να μπει μέσα στο ασθενοφόρο για να την ακολουθήσει έως και τον θάνατος είπε στο 200508.gr η Άννα Μαρία Ζαφειριάδου, μέλος του συλλόγου «Αδεσποτούλια Ξάνθης» που πήγε επί τόπου για να πάρει τον σκυλάκο. Το σκυλί το βρήκε πάνω στο κρεβάτι της γιαγιάς να την περιμένει. «Εκεί ζουν και πέντε γατούλες τις οποίες θα στειρώσουμε τις επόμενες ημέρες» μας εξήγησε η και Ζαφειριάδου.
Τα «Αδεσποτούλια Ξάνθης» στην ανακοίνωση του στις 31 Ιανουαρίου επισήμαναν τα εξής. “Εδώ ζούσε ανθρώπος 2023 και συνεχίζουμε τα ίδια λάθη Όταν πήγε το ασθενοφόρο ο καημένος ήθελε να μπει μέσα μαζί με την γιαγιά.  Όταν ο άνθρωπος του πέθανε, φυλούσε το κρεβάτι της και δεν μας άφηνε να τον πάρουμε  Αυτό γίνεται ξέρουν και δεν μιλάνε.
Δεν ανακατεύονται…. Η κυρία Ελένη πέθανε από πνευμονία στα 75 της χρόνια Αδικα”
Αν μπορείτε να βοηθήσετε το έργο τους
Ο σύλλογος «Αδεσποτούλια Ξάνθης», όπως θα δείτε και στα σχετικά ρεπορτάζ μας, προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία σώζοντας ζώα, τα οποία βρίσκονται εξαθλιωμένα από την πείνα, τις ασθένειες ή και την κακοποίηση αλλά χρειάζεται βοήθεια για να συνεχίσει το έργο του.
Για δωρεές
Τράπεζα Πειραιώς
IBAN GR 67 0172 3520 0053 5209 5511 041
Αν κάνετε τις αγορές σας από το κατάστημα «Your Good Karma Shop» (Περγάμου 14 και Δαγκλή στην Ξάνθη) βοηθάτε τα ζώα που φροντίζει ο φιλοζωικός φορέας
zoosos.gr