Ελεύθεροι αφέθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, οι δύο συλληφθέντες στην επιχείρηση-σκούπα της ΕΛΑΣ στον οικισμό του Δροσερού την περασμένη Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δυο άτομα που συνελήφθησαν μετά από στοχευμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Ξάνθης σε κατ’ οίκον έρευνες στο Δροσερό, όπου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, 3 χειροβομβίδες, 2 όπλα, ποσότητες ναρκωτικών καθώς και 18.000 ευρώ σε μετρητά, η προέλευστη των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οεργάνωσης, κατόχη όπλων και ναρκωτικών. Τελικά, αφού κρατήθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το πρωί της Δευτέρας αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, από τα δικαστήρια της Ξάνθης.

Μεγάλη επιχείρηση την περασμένη Πέμπτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση της Ασφάλειας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, λίγες μέρες μετά το πολλοστό κρούσμα ένοπλης ληστείας, είχε διαρκέσει αρκετές ώρες . Μάλιστα, ια την περισυλλογή των χειροβομβίδων είχε απαιτηθεί η παρουσία πυροτεχνουργών του Στρατού καθώς και ασθενοφόρου, για την παρουσία του οποίου εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη, το απόγευμα της Πέμπτης.