Πολλά τα όμορφα κτίρια που απολαμβάνουμε. Νεοκλασικά, ιστορικά, σύγχρονα, ιδιαίτερα, ξεχωριστά. Μας φτιάχνουν την διάθεση, μας χαρίζουν ωραίες εικόνες, μας δίνουν την ευκαιρία να τα πλησιάσουμε από κοντά, να μπούμε μέσα.

  • Εθνική Τράπεζα (Ξάνθη)

Εδώ βρισκόταν κάποτε το Κονάκι του Ρασήτ Μπέη και το Δημαρχείο της πόλης. Ξεκίνησε να φτιάχνεται το 1928. Στην πάλαι ποτέ εμπορική και κεντρική οδό Ερμού (σημερινή Κονίτσης) που οδηγούσε προς την λαϊκή αγορά (παζάρι). Προσέξτε τους κήπους και την πλαϊνή αυλή που είναι πανέμορφη.

  • Ιμαρέτ (Καβάλα)

Στην ιδιοκτησία της Αιγύπτου, στην γειτονιά του Αντιβασιλέα Μωχάμετ Αλή, στην σημερινή παραδοσιακή συνοικία Παναγίας. Στο υπέροχο πλακόστρωτο της οδού Πουλίδου. Το Ιμαρέτ ήταν παλαιότερα πτωχοκομείο, μέρος ευρύτερου μουσουλμανικού κτιριακού συγκροτήματος. Η ανακαίνιση και μετατροπή σε πολυτελή ξενοδοχείο, δίνει νέα προοπτική και στίγμα στον τουρισμό της Καβάλας. Δείτε τους μολυβένιους τρούλους, την κιστέρνα, την ανατολίτικη ατμόσφαιρα που είναι διάχυτη παντού…

  • Λέσχη Κομοτηναίων (Κομοτηνή)

Όχι μόνο να το δεις, αλλά και να το απολαύσεις. Να τριγυρίσεις σε κάθε γωνιά, να πιεις τον πρωινό καφέ, το βραδινό ποτό. Με ανάλογη ατμοσφαιρική διακόσμηση, που περιλαμβάνει αναπαυτικούς καναπέδες, άνετες πολυθρόνες, ξύλινες μπάρες, απλίκες και πολυέλαιοι εποχής. Η γνωριμία με την ιστορική Λέσχη Κομοτηναίων είναι εμπειρία ζωής….

Από τις “Αλλιώτικες Προτάσεις”