Στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης νοσηλεύεται με εκτεταμένα  τραύματα στο πρόσωπο ο 84χρονος συμπολίτης που έπεσε θύμα ληστείας

Τις  πρώτες πρωινές  ώρες της Τρίτης 24 Ιανουαρίου 2023,  τουλάχιστον πέντε  άγνωστοι δράστες εισέβαλαν  σε διόρωφη οικία,  ηλικιωμένου ζευγαριού  στο 1ο χλμ Ξάνθης Λάγους και με τη χρήση βίας, τους λήστεψαν.

Η  εισβολή πραγματοποιήθηκε και στους δύο ορόφους της μονοκατοικίας,  όπου διαμένει μόνιμα το ζευγάρι, χτυπώντας  με αγριότητα τον ηλικιωμένο άνδρα, με σκοπό να τους παραδώσει χρήματα και τιμαλφή.

Οι  πρώτες  πληροφορίες   κάνουν λόγο για αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και μεγάλης αξίας ασημικών και χρυσαφικών.

Στη χειρουργική του Νοσοκομείου Ξάνθης νοσηλεύεται με πολλά τραύματα στο πρόσωπο ο 84χρονος συμπολίτης που έπεσε θύμα ληστείας, αναφέρει το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν με μεγάλη λεπτομέρεια, κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο, ενώ έχουν καταλήξει σε καταρχήν συμπεράσματα,  για τον τρόπο δράσης της  ομάδας που λειτουργεί, με μεγάλη ταχύτητα και περισσή θρασύτητα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Eκτάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 24-1-2023 τις πρώτες πρωινές
ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία που διέμεναν τέσσερις ημεδαποί και με τη χρήση βίας και απειλής με κυνηγετικά όπλα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα, τιμαλφή, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα ρολόι και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο  πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού
ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχαν οι δράστες, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί τον Δεκέμβριο του 2022 και κατασχέθηκε.