Το έναυσμα για πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων για τις προσεχείς εκλογές στο Δήμο Ξάνθης έδωσε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ξάνθη την Παρασκευή.

Αρχικά ο Πασχάλης Λύρατζης, σε ανάρτησή του το πρωί δημοσίευσε φωτογραφίες του με τον Πρωθυπουργό αλλά και φωτογραφίες του ίδιου και του Φάνη Παπαδάκη, μεταξύ άλλων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, δείχνοντας ότι οι σύμβουλοι της συμμαχίας των “4” διατηρούν τις προσβάσεις τους στο κυβερνών κόμμα.

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Ξάνθης και αφού υποδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πλατεία, εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρθηκε με πανηγυρικό τόνο στην ομιλία του Πρωθυπουργού με σαφή νεοδημοκρατική χροιά. Παράλληλα, διένειμε  φωτογραφίες με δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους του αλλά και με νέους υποψήφιους που έχουν “κλείσει” για τις δημοτικές εκλογές του 2023, κάνοντας ειδική αναφορά στο πρώτο “πακέτο”  υποψηφίων.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, και πάλι από τον Πασχάλη Λύρατζη, ο οποίος κατηγόρησε τον Δήμαρχο ως “γυρολόγο” ανεβάζοντας δύο φωτογραφίες του Μανώλη Τσέπελη, μία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα και μία με το Χουσεϊν Ζεϊμπέκ στο παρελθόν, ίσως αφήνοντας υποννοούμενα και κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τη στάση του στις δημοτικές εκλογές. Μια ανάρτηση που επικρότησε και ο επικεφαλής των “4” Σάββας Μελισσόπουλος.

Γενικότερα, ενώ πλησιάζουν Εθνικές Εκλογές, ο Δήμος Ξάνθης συνεχίζει να προκαλεί τριβές στα δύο μεγάλα κόμματα και να κυριαρχεί στα “πολιτικά πηγαδάκια” καθώς ερωτηματικό παραμένει τι στάση θα τηρήσουν τα προβεβλημένα στελέχη τους καθώς διαμορφώνονται οι συμμαχίες όπως αυτή των Μελισσόπουλου-Χατζηεθοδώρου-Λύρατζη-Παπαδόπουλου αλλά και πως θα τοποθετηθούν στους υπόλοιπους Δήμους.