Σε ανάρτηση της στα social media, η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέρει πως το 2022 σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, καταγράφηκαν 4,2 εκατομμύρια λιγότερες οδικές αφίξεις σε σχέση με το 2019 που επηρρέασαν ιδιαίτερα αρνητικά τη Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Άλλη μια ηχηρή διάψευση του κυβερνητικού «success story», στον τουρισμό. Άλλη μια αρνητική πρωτιά, με καταστροφικές συνέπειες για το τουριστικό προϊόν της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022 καταγράφηκαν 4,2 εκατομμύρια λιγότερες οδικές αφίξεις σε σύγκριση με το 2019, μείωση δηλαδή της τάξης του 35,7%.

Οι απώλειες αυτές πλήττουν καίρια τη Βόρεια Ελλάδα, της οποίας οι τουριστικοί προορισμοί είναι στενά συνδεδεμένοι με τις οδικές αφίξεις επισκεπτών από γειτονικές χώρες.

Οι γείτονές μας, για πρώτη φορά τόσο μαζικά τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να επέλεξαν άλλους προορισμούς. Δεν χρειάζεται κανείς να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό για τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Μακεδονία και τη Θράκη.

Και αντί συγγνώμης για τα λάθη και τις παραλείψεις, ο κ. Κικίλιας και η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζουν για τις επιδόσεις στον τουρισμό, όταν οι επιχειρήσεις του κλάδου στενάζουν από τα δυσβάσταχτα λειτουργικά έξοδα που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, την έλλειψη σχεδιασμού και την απουσία οποιασδήποτε μακρόπνοης πολιτικής.

Για μια ακόμη φορά καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τους ανέξοδους πανηγυρισμούς και την επικοινωνία και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του πλέον δυναμικού κλάδου της οικονομίας της χώρας μας ώστε να μη χάσουμε παραδοσιακές και δυνητικά νέες αγορές”.