Το πρωί της Τετάετης και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εργαζόμενος τραυματίστηκε θανάσιμα στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Λιπασμάτων στη Ν. Καρβάλη.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θανατός του. Σύμφωνα με πληροφορίες το τραγικό περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια συντήρησης μηχανήματος

Για το εργατικό δυστύχημα η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου ανάρτησε στα social media :

Το σημερινό εργατικό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Λιπασμάτων στη Ν. Καρβάλη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης. Ο άδοκητος χαμός ενός 30χρονου είναι αποτέλεσμα της σήψης στην οποία έχει περιέλθει το εργοστάσιο λόγω της συστημικής αδιαφορίας για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας από τη διοίκηση.

Όπως έχω τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν, οι μεθοδεύσεις με τις ομαδικές απολύσεις έμπειρου προσωπικού, η αδιαφορία της εργοδοσίας Λαυρεντιάδη για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου, η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης είναι οι παράγοντες που οδήγησαν στο θλιβερό συμβάν.

Το εργοστάσιο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και των κανόνων ασφαλείας μιας βαριάς βιομηχανίας, λειτουργεί χωρίς μόνιμο προσωπικό, σε άθλιες συνθήκες εργασίας, ασυντήρητες εγκαταστάσεις, κλίμα ανασφάλειας, έλλειμμα ουσιαστικών ελέγχων, εργοδοτική αυθαιρεσία, κυβερνητική αδιαφορία κτλ.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους του 30χρονου εργαζόμενου