Στη βιομηχανία “Ροδόπη” βρέθηκαν την Τετάρτη οι καταρτιζόμενες/οι του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ξάνθης των αρμόδιων ειδικοτήτων. Οι σπουδαστές εντυπωσιάστηκαν από τις εγκαταστάσεις αλλά και τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου των εργαστηρίων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 οι καταρτιζόμενες/οι του Δ.Ι.Ε.Κ. Ξάνθης των ειδικοτήτων του αγροτικού τομέα, Τεχνικών Βιολογικής/Οργανικής Γεωργίας, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων με τη συνοδεία των εκπαιδευτών/τριών τους, επισκέφθηκαν τη Βιομηχανία Γάλακτος «ΡΟΔΟΠΗ».  Η επιχείρηση αποτελεί τη μακροβιότερη της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στον τομέα της τυποποίησης και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, με πολύτιμη και πολυετή εμπειρία στον κλάδο.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε η κα Γεωργιάδου, στέλεχος της επιχείρησης, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, σε όλους τους εργαστηριακούς χώρους και τους ενημέρωσε σχετικά με τις μεθόδους και τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου των αγροτικών προϊόντων που μεταποιεί/τυποποιεί η εταιρεία. Οι σπουδαστές/στριες του Δ.Ι.Ε.Κ. ήρθαν σε άμεση επαφή και εντυπωσιάστηκαν τόσο από τις εγκαταστάσεις όσο και από τις πρωτόγνωρες γι’ αυτούς, διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου των εργαστηρίων.

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Γεωργιάδου αλλά και το σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης, καθώς με περισσή προθυμία επιδείκνυαν τις λεπτομέρειες παραγωγής κι ελέγχου των προϊόντων. Το Δ.Ι.Ε.Κ. Ξάνθης με αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη, εκκινεί σε μια στενή, πολύπλευρη και συνεχή συνεργασία  με τη Βιομηχανία Γάλακτος «ΡΟΔΟΠΗ» στον τομέα της κατάρτισης και της απασχόλησης.

Με εκτίμησηΗ Διευθύντρια του Δ.Ι.Ε.Κ. ΞάνθηςΖαφειρούλα Κοτσάκη