Η βάπτιση του παιδιού σας, είναι μία σημαντική μέρα για αυτό και για εσάς. Αυτό σημαίνει, ότι θέλετε να πάει όσο καλύτερα γίνεται. Αν σκοπεύετε να βαπτίσετε το παιδί σας σύντομα, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει. Στην συνέχεια, θα βρείτε κάποια πράγματα που πρέπει να κάνετε, για την βάπτιση του παιδιού σας.

Βρείτε εκκλησία

Φυσικά, πριν αρχίσετε οποιαδήποτε ετοιμασία για την βάπτιση, πρέπει να βρείτε την τοποθεσία στην οποία θα πραγματοποιηθεί.

Καλό είναι να διαλέξετε μία εκκλησία της οποίας τον παπά εκτιμάτε ή μία εκκλησία κοντά στο σπίτι σας, αλλά δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σε αυτό το θέμα.

Αποφασίστε για τον νονό ή για την νονά

Από τα πιο σημαντικά πρόσωπα σε μία βάπτιση, είναι ο νονός ή η νονά! Θέλετε ο νονός του παιδιού σας, να είναι ένα άτομο με το οποίο τα πηγαίνετε καλά και το εμπιστεύεστε και δεν θεωρείτε πιθανό να απομακρυνθείτε με την πάροδο του χρόνου.

Κάποιες ασφαλείς επιλογές για νονός, είναι ο καλύτερός σας φίλος ή κάποιος από τα αδέλφια σας.

Όταν αποφασίσετε για το ποιος θα είναι ο νονός, ενημερώστε τον αμέσως, ώστε να σας πει αν δέχεται να λάβει αυτή την ευθύνη ή όχι και να αρχίσει να οργανώνεται.

Διαλέξτε το όνομα του παιδιού

Σίγουρα δεν θέλετε να φτάσετε στην βάπτιση και να μην ξέρετε ακόμα ποιο θα είναι το όνομα του παιδιού σας!

Μία πολύ εύκολη λύση, είναι να του δώσετε ένα από τα ονόματα των παππούδων του. Αν δεν επιθυμείτε να το κάνετε αυτό, υπάρχουν άπειρες λίστες ονομάτων για μωρά, για να διαλέξετε αυτό που θεωρείτε πιο κατάλληλο.

Φτιάξτε τις προσκλήσεις

Οι προσκλήσεις για την βάπτιση, καλό είναι να είναι χαρούμενες, λόγω της περίστασης. Αυτό σημαίνει, ότι είναι καλή ιδέα να φτιάξετε προσκλήσεις σε κάποιο παστέλ χρώμα, με διάφορα σχεδιάκια και χαρακτήρες από κόμικς και κινούμενα σχέδια.

Βεβαιωθείτε πως θα γράψετε στις προσκλήσεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Δηλαδή την ώρα και την τοποθεσία της βάπτισης.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Μπορεί στην βάπτιση το επίκεντρο να είναι το παιδί σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και εσείς να εντυπωσιάσετε!

Βρείτε κάποια επίσημα ρούχα που σας ταιριάζουν και σας κολακεύουν, βαφτείτε κατάλληλα και φτιάξτε τα μαλλιά σας. Μην ξεχάσετε, για να δείχνουν τα μαλλιά σας όσο καλύτερα γίνεται, να χρησιμοποιήσετε διάφορα προϊόντα μαλλιών olaplex και moroccanoil.