Πως να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο
Πως να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο

Τα μικρά σου αγγελούδια δεν είναι πια μωρά και αυτό ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει, έχει έρθει η στιγμή να ξεφορτωθείς τις κούνιες, τα βρεφικά πάρκα και τις αλλαξιέρες από το δωμάτιό τους και να το διακοσμήσεις κατάλληλα. Αν δεν έχεις ιδέα από που να ξεκινήσεις για να δημιουργήσεις έναν όμορφο και χαλαρωτικό χώρο μέσα στον οποίο θα μεγαλώσει το παιδί σου, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Διάβασε παρακάτω 4 ιδέες που θα σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο με τον πιο όμορφο τρόπο!

Χαλιά

Όσο και αν έχουν μεγαλώσει πλέον τα μικρά σου, σε όλα τα παιδιά αρέσει να παίζουν, να ζωγραφίζουν, ακόμη και να διαβάζουν στο πάτωμα. Δεν μπορείς λοιπόν να παραλείψεις τα παιδικά χαλιά από την διακόσμηση του δωματίου τους. Επίλεξε όμορφα χαλιά σε εντυπωσιακά χρώματα που να δένουν αρμονικά με την διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου ή παιχνιδιάρικα χαλιά που να απεικονίζουν πριγκίπισσες και νεράιδες, σούπερ ήρωες ή κινούμενα σχέδια και δώσε στο παιδικό δωμάτιο την χουχουλιάρικη νότα που χρειάζεται. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τον καθαρισμό των χαλιών, πλέον στο εμπόριο υπάρχουν τόσα εξειδικευμένα καθαριστικά που θα είναι παιχνίδι!

 Κουρτίνες

Κανένα δωμάτιο δεν μπορεί να είναι πλήρως εξοπλισμένο και διακοσμημένο αν λείπουν οι κουρτίνες από αυτό. Οι επιλογές σου σε κουρτίνες είναι πολλές και μπορείς να κινηθείς είτε σε διαφανείς κουρτίνες τις οποίες θα διαπερνά εύκολα το φως, είτε σε ρολοκουρτίνες που θα εξασφαλίζουν το απαραίτητο σκοτάδι για να ξεκουράζεται το μικρό σου τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες. Όποια και αν είναι η επιλογή σου μελέτησε προσεκτικά τα χρώματα και φρόντισε να συνδυάσεις τις κουρτίνες σου με ταιριαστά κουρτινόξυλα. Το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!

Βιβλιοθήκη

Φυσικά και έχεις σκοπό να μεταδώσεις από νωρίς στο παιδί σου την αγάπη για τα βιβλία και το διάβασμα γι’ αυτό μια υπέροχη βιβλιοθήκη είναι must. Η βιβλιοθήκη που θα επιλέξεις δεν χρειάζεται να είναι μεγάλων διαστάσεων ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου, ωστόσο καλό θα ήταν να δώσεις προσοχή στον εργονομικό της σχεδιασμό ώστε να διαθέτει αρκετούς χώρους αποθήκευσης για  τα βιβλία και τα σχολικά είδη του παιδιού σου. Αυτό θα σου λύσει τα χέρια.

Κουτιά αποθήκευσης

Last but not least τα κουτιά αποθήκευσης! Αν έχεις κουραστεί να βλέπεις παιχνίδια πεταμένα παντού ολόγυρα στο παιδικό δωμάτιο τα κουτιά αποθήκευσης είναι η λύση. Δεν χρειάζεται να επιλέξεις μονόχρωμα, άχαρα κουτιά. Αναζήτησε υπέροχα διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης στα οποία θα μπορείς να οργανώσεις τα πράγματα των παιδιών σου δίνοντας στυλ στο παιδικό δωμάτιο, αλλά και κουτιά αποθήκευσης έπιπλα, όπως αποθηκευτικά τραπεζάκια, τα οποία θα σε εντυπωσιάσουν με την πολυχρηστικότητά τους.

Είσαι έτοιμη να προσθέσεις στο παιδικό δωμάτιο τις διακοσμητικές πινελιές που θα το κάνουν έναν ευχάριστο και θετικό χώρο για τα αγγελούδια σου. Μην αργείς! Κάνε τις απαραίτητες αλλαγές και μοίρασε χαμόγελα στα παιδικά προσωπάκια.