Tεχνικές εργασίες για την μετατροπή της θέρμανσης από πετρέλαιο σε γεωθερμία έγιναν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν εκραγεί ο λέβητας, σκοτώνοντας ένα παιδί και τραυματίζοντας ακόμη δύο. Αυτό δηλωσε στο Newsbomb.gr ο Νίκος Τσιώτσιος, διευθυντής του σχολείου όπου έλαβε χώρα η τραγωδία.

Όπως ανέφερε, την Δευτέρα, στο σχολείο, ο μηχανικός έκανε τις τελικές ρυθμίσεις ώστε η θέρμανση στις αίθουσες να προέρχεται αποκλειστικά από τη γεωθερμία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, ο μηχανικός του είπε φεύγοντας ότι κλείνει τους διακόπτες του λέβητα, ότι πλέον δεν θα χρησιμοποιείται και πως θα παραμείνει ανενεργός.

Ο διευθυντής πρόσθεσε πως αποχώρησε στις 13:45 και μόλις έφτασε στο σπίτι του ενημερώθηκε για την έκρηξη στο λέβητα και τις τραγικές συνέπειές του.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, τόνισε πως «δεν είμαι ειδικός επί του θέματος των καυστήρων, ωστόσο είναι σαφές ότι κάτι έγινε λάθος κατά τη μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμία» και πρόσθεσε ότι «την ώρα που έγινε η έκρηξη τα παιδιά είχαν διάλειμμα και ήταν στο προαύλιο και γι αυτό είχαμε τη θλιβερή κατάληξη». «Εάν ήταν μέσα στην αίθουσα θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία».

Το newsbomb.gr επικοινώνησε και με δάσκαλο ο οποίος ήταν παρών στην τραγική στιγμή. Ο ίδιος, δηλώνει απόλυτα «σοκαρισμένος» από αυτά που συνέβησαν μπροστά στα μάτια και δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο άλλο σχόλιο.