Τη επίσπευση υλοποίησης των έργων επέκτασης του λιμενοβραχίονα «Πράσινου Φάρου» στο λιμάνι των Αβδήρων, ζητούν επισταμένως πενήντα τέσσερις (54) αλιείς, θέλοντας να προστατέψουν τα καϊκιά τους από τους ισχυρούς Νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή καθώς αυτά αποτελούν μοναδική πηγή εσόδων για τους ίδιους. Ήδη πριν λίγες μέρες δύο συνάδελφοί τους, είδαν τις βάρκες τους να καταστρέφονται ολοκληρωτικά.

Πρόβλεψη για αποζημίωση σε τέτοιου είδους περιπτώσεις δεν υπάρχει και μοναδική σωτηρία για τους επαγγελματίες αλιείς, είναι η «μεταφορά» των σκαφών τους στα πλησιέστερα λιμάνια του Φαναρίου και του Πόρτο Λάγος, λύση την οποία ακολουθούν. Είναι δηλαδή αναγκασμένοι να διατρέχουν μια απόσταση 15 μιλίων κάθε φορά που “αλλάζει ο καιρός“.

Όπως δήλωσαν σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2022 στο www.ertnews.gr, κάθε τέτοια μεταφορά τους στοιχίζει οικονομικά πενήντα (50) και εξήντα ( 60) ευρώ, κόστος το οποίο δεν μπορούν να επωμιστούν. Ήδη σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης και του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας αναζητούνται οι βέλτιστες και τάχιστα υλοποιήσιμες λύσεις που θα φέρουν και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

ertnews.gr