Κάποτε…

Τώρα …στο έτος 2023, Μικρές ιστορίες, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Φεστιβάλ, πανηγύρια, κουρμπάνια, επαγγελματικές, θρησκευτικές εκδηλώσεις κι ότι άλλο θα μας επιφυλάξει το έτος.

Γιατί τι είναι ένα ημερολόγιο;

Ένας μικρός προγραμματισμός, αυτών που θα θέλαμε να υλοποιήσουμε, αλλά κι ένα τεράστιο αποθετήριο από μνήμες  πια, των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν αλλά κι αυτών που αναβλήθηκαν για λόγους  «…»

Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα από αυτά που συγκράτησαν  οι φωτογραφίες, τα video…

Σας παραδίδουμε λοιπόν το ημερολόγιο του 2023 με τον πολιτιστικό προγραμματισμό της περιοχής μας, αλλά και το χώρο, στον αντίστοιχο χρόνο, για να σημειώσετε κι αυτά που πρέπει «να μην ξεχάσετε ακόμη να παρακολουθήσετε»

Η δομή του ημερολογίου μας περιλαμβάνει :

Τις εποχές. (Το περιεχόμενο του χρόνου στη λαϊκή αντίληψη).*

Σχετικά με αυτό το χρονικό πλαίσιο στο φετινό ημερολόγιο παραθέτουμε το κείμενο της Γαρυφαλλιάς Γ. Θεοδωρίδου, Δρ. Λαογραφίας, Διδάσκουσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, υπεύθυνης του ΕΡΓαστηρίου ΓΡΑΦΗΣ του Μουσείου, όπου στο γενικότερο σχεδιασμό παρακολουθούμε τις εκδηλώσεις για κάθε εποχή, με γενικότερες προτάσεις… με στόχο την επόμενη χρονιά που θα συμπεριλάβουμε κι τις δράσεις του Νομού να έχει πιο αναλυτικό χαρακτήρα.

Τον μήνα, τα χαρακτηριστικά του κάθε μήνα, παροιμίες, λαογραφικά στοιχεία, αλλά και οι προτάσεις για γαστρονομικές απολύσεις, ψυχαγωγία και εκπαίδευση…

Τις εβδομάδες και φυσικά τις μέρες, όπου παρουσιάζονται πιο αναλυτικά οι εκδηλώσεις, οι επετειακές μέρες, τα φεστιβάλ, τα πανηγύρια, τα κουρμπάνια κι άλλες  δράσεις…

Αλλά και ενδιάμεσα θα ανακαλύψατε …

Έγχρωμο | 280 σελίδες
Μόνο 5€ – οικονομική ενίσχυση του Μουσείου