Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Φορέας Αρωγός του eMT cluster, του πρώτου συνεργατικού σχηματισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της στην Ξάνθη, τις εταιρείες Μέλη του cluster.

H Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, και συγκεκριμένα στο #enahub, σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών από κάθε τομέα, με κοινό στόχο την ανάπτυξη στην εκπαίδευση, στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα.

Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν οι άξονες στρατηγικής του συνεργατικού σχηματισμού, που συνοψίζονται στην ενίσχυση της καινοτομίας και στην υποστήριξη επιχειρήσεων και οργανισμών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ώστε να οδηγηθούν ασφαλέστερα και ταχύτερα στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Οι 15 επιχειρήσεις – Μέλη του eMT cluster, μαζί με τους υπεργολάβους τους, αναμένεται να διαμορφώσουν ένα προηγμένο Κέντρο Τεχνολογίας (technology hub) που θα απευθύνεται πρωταρχικά στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς της Περιφέρειας, στις οποίες θα εξασφαλίζει:

· Πληρότητα τεχνολογικών λύσεων. Το eMT cluster θα καλύπτει κάθε σύγχρονη ανάγκη που απαιτείται από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εμπορικές, Μεταποιητικές και Βιομηχανικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις του τομέα Τουρισμού και Επιχειρήσεων, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και συλλογικούς φορείς όπως Επιμελητήρια και Συνεταιρισμούς, ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης.

· Ολοκληρωμένη προσφορά υπηρεσιών. Οι προηγμένες τεχνολογίες θα συνδυάζονται με τις απαραίτητες μελέτες, συμβουλευτική των επιχειρήσεων, εκπαίδευση και διαχείριση προγραμμάτων, ώστε η επιχείρηση να έχει σε ένα σημείο το σύνολο των εργασιών που απαιτείται για τον τεχνολογικό της μετασχηματισμό και την ενίσχυση της καινοτομίας της που θα συμβάλλει στα επιχειρησιακά της σχέδια.

· Εγγύτητα. Το eMT cluster θα λειτουργεί στο περιβάλλον της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις την γρήγορη ανταπόκριση στις αναμενόμενα διευρυμένες ανάγκες τους. Στο eMT cluster υπάρχει άλλωστε η κατάλληλη ομάδα υποστήριξης, στην οποία οι επιχειρήσεις και οι Οργανισμοί μπορούν να απευθύνονται για την υποστήριξη των αναγκών τους και την αναζήτηση των κατάλληλων συνεργατών.

Χαιρετισμό στη συνάντηση, απηύθυνε ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης, Αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το eMT cluster και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, τόσο στην Ξάνθη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας.

Ο κ. Σταύρος Αμοιράς, Συνιδρυτής και Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, καλωσόρισε στην Ξάνθη τους εκπροσώπους των Μελών του cluster και παρουσίασε τη δέσμη υπηρεσιών που προσφέρει η ena. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει επίσης, τις ευκαιρίες συνεργασίας που αναπτύσσονται μεταξύ των Μελών του cluster καθώς και την ανάγκη επιπλέον ενίσχυσης τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Παπασταματίου, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του eMT cluster και ο κ. Στέλιος Κοτόπουλος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ερευνητικών Προγραμμάτων της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, άνοιξαν τον κύκλο των τεχνικών εργασιών της συνάντησης παρουσιάζοντας τα θέματα και τις διαδικασίες προς συζήτηση.

Στην υβριδική συνάντηση φιλοξενήθηκαν δια ζώσης αλλά και απομακρυσμένα οι εκπρόσωποι των εταιρειών-Μελών του cluster: Alpha Plan Consultants, Geosense, Explicit AI, ATC, OTS, MyIP net-Works, Seems, Genet, Vertitech, Act4energy, ΦΜ Επιχειρείν, Ten06, EFB, Cogninn και Lioncode .

Στα διαλείμματα των τεχνικών εργασιών, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές πίτες και αλλαντικά, προϊόντα ονομασίας προέλευσης της περιοχής καθώς και τοπικά τυριά και οίνους.

Το πέρας της συνάντησης ακολούθησε μια ξεχωριστή ξενάγηση στην Παλιά Πόλη και το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο της Ξάνθης από τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

Η Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster διοργανώθηκε από την #enaevents, τη νέα υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτι-κές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμ-μετοχής στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο.

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, παραμένει πιστή στην αποστολή να συμβάλει στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην οποία δραστηριοποιείται.