Όταν χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση στο άνω μέρος του βραχίονα, ένας χειρουργός ώμου πιθανότατα θα είναι ο γιατρός που θα εκτελέσει τη διαδικασία. Καθώς κάνετε έρευνα για να βρείτε τον καλύτερο χειρουργό ώμου ή ορθοπαιδικό στο Μαρούσι για να σας φροντίσει, είναι σημαντικό να μάθετε για τους κοινούς τραυματισμούς και τις τυπικές θεραπείες. Οπλισμένοι με αυτές τις πληροφορίες, θα γνωρίζετε εάν οι θεραπείες που σας έχουν προταθεί ταιριάζουν με το τυπικό πρωτόκολλο.

Ο ώμος έχει την μεγαλύτερη ευελιξία από οποιοδήποτε άλλο σημείο στο σώμα. Για τη διάγνωση προβλημάτων του άνω βραχίονα, ένας εξειδικευμένος ορθοπεδικός μπορεί να πραγματοποιήσει αρθροσκόπηση ώμου https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%8E%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%8E%CE%BC%CE%BF%CF%85 . Με αυτή την διαδικασία ο χειρούργος θα εισάγει ένα αρθροσκόπιο (κάμερα) στο σημείο όπου χρειάζεται επέμβαση. Η κάμερα δείχνει εικόνες της εσωτερικής συμβολής σε μια οθόνη, η οποία επιτρέπει στον χειρουργό να διαγνώσει την αιτία των συμπτωμάτων. Η αρθροσκόπηση ώμου συνήθως περιλαμβάνει μικροσκοπικές τομές, οι οποίες μειώνουν τον χρόνο αποκατάστασης.

Οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει πόνο στο άνω μέρος του βραχίονα που δεν ανταποκρίνεται σε φαρμακευτική αγωγή ή φυσικοθεραπεία μπορεί να είναι υποψήφιος για αρθροσκόπηση. Η διαδικασία μπορεί επίσης να επιτρέψει την αποκατάσταση ενός στροφικού πετάλου, την αποκατάσταση των συνδέσμων ή την αφαίρεση του φλεγμονώδους ιστού στην άρθρωση. Η αρθροσκοπική χειρουργική επέμβαση είναι μια διαδικασία η οποία πολλές φορές σας δίνει την δυνατότητα να επιστρέψετε άμεσα στο σπίτι σας.

Οι ρήξεις του στροφικού πετάλου είναι συνηθισμένοι τραυματισμοί. Η περιστροφική μανσέτα περιλαμβάνει τέσσερις μύες που συνεργάζονται για να συνδέσουν το βραχιόνιο και την ωμοπλάτη. Λειτουργώντας σωστά, η περιστροφική μανσέτα σάς δίνει τη δυνατότητα να σηκώνετε και να χαμηλώνετε το χέρι σας και να το περιστρέφετε. Μια σχισμένη περιστροφική μανσέτα περιλαμβάνει το σχίσιμο ή την αποκόλληση ενός ή περισσότερων τενόντων. Το σχίσιμο μπορεί να είναι μερικό ή πλήρες.

Ένας χειρουργός ώμου μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση στροφικού πετάλου για την αποκατάσταση ενός τραυματισμού εάν οι μη χειρουργικές μέθοδοι δεν βελτιώνουν τα συμπτώματα. Εάν συνεχίσετε να αισθάνεστε πόνο καθώς χρησιμοποιείτε το χέρι σας, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι το επόμενο βήμα προς την αποκατάσταση. Η χειρουργική επέμβαση είναι επίσης μια επιλογή για οξείες ρήξεις και καταστάσεις όπου ο τραυματισμός οδηγεί σε σημαντική απώλεια λειτουργικότητας.

Ένα άλλο πρόβλημα του άνω βραχίονα που θα μπορούσε να απαιτήσει χειρουργική επέμβαση είναι η αντικατάσταση της άρθρωσης. Τα άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα μπορεί να χρειαστούν αντικατάσταση της άρθρωσης. Οι γιατροί συνήθως δοκιμάζουν μη χειρουργικές θεραπείες πρώτα πριν συστήσουν χειρουργική επέμβαση. Σοβαρά κατάγματα που περιλαμβάνουν θρυμματισμό των οστών μπορεί επίσης να απαιτήσουν αντικατάσταση της άρθρωσης. Σε αυτή την περίπτωση, ο χειρουργός δεν μπορεί να ρυθμίσει ή να ανακατασκευάσει το οστό, επομένως η μόνη επιλογή είναι να το αντικαταστήσει.

Με τη χειρουργική επέμβαση, ο χειρουργός ώμου αφαιρεί κατεστραμμένα τμήματα της άρθρωσης και τα αντικαθιστά με προσθετικά μέρη. Μερικές φορές οι γιατροί αντικαθιστούν μόνο τη σφαιρική άρθρωση (την κεφαλή του βραχιονίου) και άλλες φορές αντικαθιστούν ολόκληρη την άρθρωση. Η επέμβαση αντικατάστασης της άρθρωσης είναι μια σημαντική χειρουργική επέμβαση που απαιτεί προσεκτική εξέταση. Εάν έχετε έντονο πόνο που εμποδίζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, όπως το να ντυθείτε, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια αποτελεσματική επιλογή. Άλλα συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνουν ακραία απώλεια κίνησης, έντονο πόνο ακόμη και σε ηρεμία και αποτυχία ανταπόκρισης σε μη χειρουργικές επιλογές, όπως φάρμακα και φυσικοθεραπεία.