Η  παράσταση του συλλόγου Μικρασιατών  Ξάνθης “Αλησμόνητες Πατρίδες”  το βράδυ του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, συγκίνησε βαθιά και χειροκροτήθηκε δυνατά.

Η ανταπόκριση των θεατών πλατιά, καθώς όλη η ομάδα και όλος ο Σύλλογος,  δημιούργησε προσδοκίες, εδώ και καιρό, με τους ανθρώπους-συντελεστές σε όλα τα επίπεδα της παράστασης, να  εργάζονται  πυρετωδώς και να δίνουν  τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης Χάρης Διαφωνίδης, αναφερόμενος στην εκδήλωση,  σημείωσε την ιδιαίτερη συνεισφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες» στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου,  τονίζοντας ότι, η δημιουργική δουλειά των ανθρώπων της Θεατρικής Ομάδας που εργάστηκαν με πάθος και συνέπεια, δείχνει, με τον πιο εύγλωττο τρόπο, τη δύναμη της εθελοντικής προσφοράς, συγχαίροντας θερμά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που εργάστηκαν σκληρά για αυτό το αποτέλεσμα.

Το χρέος στην κοινωνία

Έχουμε χρέος να θυμόμαστε, να διδάσκουμε και να προχωράμε, σημειώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών  Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»,  με τη  θεατρική ομάδα του Συλλόγου να έχει εργαστεί μεθοδικά, προσέχοντας και την τελευταία λεπτομέρεια, στα σκηνικά, τα κοστούμια, την έκφραση, τη μουσική και τη σκηνοθεσία.

Η συνάντηση της θεατρικής ομάδας με το κοινό και στο μέλλον, είναι πλέον αναπόφευκτη, καθώς έχουν δημιουργηθεί οι βάσεις που εγγυώνται τη λειτουργική και καλλιτεχνική συνέχεια, επεκτείνοντας τις πετυχημένες δράσεις  των Μικρασιατών που έχουν εδραιωθεί στην παραδοσιακή μουσική, τους παραδοσιακούς χορούς, στην αναβίωση των εθίμων την πατρίδας μας.

Από τη Σμύρνη στη λήθη και πίσω 

Συγγραφή : Φίλιππος Τσαουσέλης με τη συμβολή της Αγγελικής Τσανικίδου

Σκηνοθεσία Φίλιππος Τσαουσέλης

Μουσική επιμέλεια : Γιάννης Κατσούλης 

Απο το Δημοτικό Ραδιόφωνο