Κριτική για την εξαίρεση της ορεινής περιοχής Ξάνθης από την επιπλέον έκπτωση 15% των ωφελούμενων του προγράμματος “Εξοικονομώ για νέους” από το προσχέδιο της διαβούλευσης, ασκεί η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ξάνθης:

Η ευαισθησία της κυβέρνησης για την ακριτική Θράκη περιορίζεται σε επικοινωνιακού τύπου κινήσεις. Η σύσταση της περιβόητης και απολύτως αναγκαίας Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, αντί για αναπτυξιακός μοχλός, γίνεται μία ακόμη ευκαιρία ώστε τα στελέχη της Ν.Δ. να συναντηθούν και να φωτογραφηθούν.

Στα πλαίσια του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΝΩ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ”, ανακοινώθηκε σήμερα η προς διαβούλευση λίστα με τις δημοτικές κοινότητες ανά την επικράτεια των οποίων οι κάτοικοι από 18 ως 39 ετών θα δικαιούνται επιπλέον έκπτωση 15%.
Η απουσία πληθώρας ορεινών περιοχών της Θράκης (συγκεκριμένα, από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης απουσιάζει σχεδόν όλος ο Δήμος Μύκης, όπως και η περιοχή της Σταυρούπολης) εγείρει ερωτηματικά αναφορικά με τα κριτήρια που συντέλεσαν στην κατάρτιση της λίστας αυτής.
Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τους εμπαιγμούς και να εντάξει στο σχεδιασμό της πολιτικές που θα δώσουν κίνητρα εγκατάστασης στην παραμελημένη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.