Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα θερμαινόμενα τσιγάρα. Πολλοί τα έχουν ήδη γνωρίσει, αλλά υπάρχουν αρκετοί που δεν γνωρίζουν το πως λειτουργούν. Τα πράγματα δεν είναι τόσο πολύπλοκα, όσο πιθανόν φαντάζεστε. Πρόκειται για συσκευές θέρμανσης καπνού και λειτουργούν με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Στις συγκεκριμένες συσκευές τοποθετούνται τσιγάρα που έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία. Ο καπνός τους δεν καίγεται, αλλά θερμαίνεται και δεν παράγουν στάχτη. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα. Το προτιμούν κυρίως οι πιο νεαρές ηλικίες, αν και αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Δείτε παρακάτω τι επιλογές έχετε σχετικά με την γεύση που μπορείτε να επιλέξετε, αλλά και ποια είναι η τελευταία τάση στην αγορά:

1. Διαφορές μεταξύ συσκευών θέρμανσης καπνού

Μια από τις καλύτερες επιλογές για θερμαινόμενο τσιγάρο είναι το Glo Hyper+. Βέβαια, υπάρχουν στο εμπόριο διάφορες μάρκες θερμαινόμενων τσιγάρων, αλλά το συγκεκριμένο έχει γίνει πια μια τάση. Το γιατί είναι απλό. Η θέρμανση καπνού στις υπόλοιπες μάρκες γίνεται εσωτερικά. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι ο καπνός θερμαίνεται από μέσα και αυτό σημαίνει πως τα φύλλα του “καίγονται”. Αντιθέτως, στο Glo Hyper+, η θέρμανση πραγματοποιείται στο εξωτερικό του φίλτρο. Στην πρώτη περίπτωση, χρειάζεται να καθαρίζετε τακτικά τα τμήματα όπου έχει γίνει το “κάψιμο” της ράβδου, ενώ στη δεύτερη περίπτωση αυτό το αποφεύγετε. Ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει και λιγότερη συντήρηση της συσκευής. Παράλληλα, ο σχεδιασμός στα θερμαινόμενα τσιγάρα είναι διαφορετικός. Προς παράδειγμα, κάποια μοντέλα είναι πιο διακριτικά και λεπτά, ενώ κάποια άλλα πιο ογκώδη.

2. Ποιες γεύσεις θερμαινόμενων ράβδων καπνού υπάρχουν

Συγκρίνοντας τις γεύσεις ράβδων καπνού στο θερμαινόμενο τσιγάρο, είναι σίγουρο πως θα βρείτε εκείνη που θα σας καλύψει. Μπορείτε να επιλέξετε μια γεύση παρόμοια με εκείνη του κοινού τσιγάρου ή κάτι πιο φρουτώδη. Πιο συγκεκριμένα, οι θερμαινόμενοι ράβδοι καπνού μπορούν να σας δώσουν την εμπειρία του κοινού καπνού με πικάντικες, κρεμώδης και έντονες, αλλά και πιο ισορροπημένες νότες. Επιλέγοντας το Glo Hyper+, οι νέες γεύσεις για το Neo Glo αποτελούν εναλλακτικές λύσεις καπνίσματος και θα σας κάνουν να “κολλήσετε”. Πειραματιστείτε είτε με την δροσερή αίσθηση μέντας, σπάζοντας την κάψουλα που περιλαμβάνεται στη ράβδο είτε δοκιμάστε την γεύση μούρων. Κάτι ασυνήθιστο είναι οι ράβδοι με αίσθηση καραμελωμένων κόκκων καφέ, αλλά και η γεύση τροπικών φρούτων με μια υπόνοια κίτρου.

3. Πρόταση αγοράς: Πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα του Glo Hyper+

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για το θερμαινόμενο τσιγάρο Glo Hyper+ είναι μια ικανοποιητική ποικιλία γεύσεων που μπορείς να επιλέξεις. Αν και υπάρχουν διάφορα προϊόντα θέρμανσης καπνού, στην πραγματικότητα οι γεύσεις που μπορείς να βρεις είναι περιορισμένες. Άλλο πλεονέκτημα, είναι πως, το Glo Hyper+ λειτουργεί με μεγαλύτερους σε μήκος ράβδους. Συνήθως, ένας ράβδος διαρκεί περίπου 4 λεπτά, με το neo Glo η απόλαυση διαρκεί τώρα περισσότερο. Επίσης, τα sticks περιέχουν νικοτίνη. Αυτό σημαίνει πως ένας πρώην καπνιστής δεν θα νιώσει την έλλειψη της. Παρόλα αυτά, το μειονέκτημα είναι η αίσθηση της νικοτίνης. Αν και περιλαμβάνεται, όπως αναφέρθηκε ήδη, δεν είναι τόσο έντονη όσο σε άλλα παρεμφερή προϊόντα. Όμως πλειοψηφικά, οι περισσότεροι δεν βρίσκουν κάποια μεγάλη ή σημαντική διαφορά. Τέλος, η μυρωδιά των ράβδων κατά την καύση τους είναι λίγο πιο διαφορετική σχετικά με την γεύση τους.

Είδατε παραπάνω πως τα τσιγάρα θέρμανσης είναι μια εξαιρετική επιλογή για την διακοπή του καπνίσματος. Δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε στο στυλ και στις γεύσεις. Στο εμπόριο, μπορείτε να βρείτε το θερμαινόμενο τσιγάρο που επιθυμείτε, αναλόγως τον προϋπολογισμό σας. Είναι αυτονόητο πως αποτελεί μια πολύ πιο οικονομική λύση σε σχέση με το κοινό τσιγάρο, με πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα. Το σημαντικότερο είναι πως θεωρείται πιο ασφαλές για την υγεία σας. Τα φύλλα καπνού θερμαίνονται έως τους 270°C, ενώ περιέχουν κατά 95% λιγότερες τοξικές ουσίες που δημιουργούνται με την καύση του καπνού. Το μόνο που μένει είναι να το ερευνήσετε σε ένα eshop ή φυσικό κατάστημα ώστε να δείτε ποιες επιλογέ έχετε.