Η συγκέντρωση φιλάθλων για το μέλλον του ΑΟΞ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο κατέληξε σε δύο σαφή συμπεράσματα:

Ότι η λύση για την ομάδα μπορεί να προκύψει μόνο από τον Ερασιτέχνη καθώς και ότι αν δεν υπάρχει ο ΑΟΞ, δεν υπάρχει η ιστορική ομάδα της πόλης.

Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία φιλάθλων, μίλησε ο νομικός Κωνσταντίνος Ψωμάς, εξηγώντας το καθεστώς και σημειώνοντας ότι για να συνεχίσει να υπάρχει ο ΑΟΞ, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω του μητρικού σωματείου, δηλαδή του Ερασιτέχνη, ο οποίος βρίσκεται σε εκούσια αδράνεια εδώ και χρόνια.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο Αντιδήμαρχος (και αθλητής του ΑΟΞ) Μανώλης Φανουράκης, ο τελευταίος Τημ Μάνατζερ της ομάδας Κώστας Τσαλίκης και μέλη της , βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ομάδας, φίλοι και πρώην στελέχη του ΑΟΞ,  αλλά και φορείς όπως ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Γρηγοριάδης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με τους ξανθιώτες παίκτες που έχουν περάσει από τον ΑΟΞ να παίρνουν θέση υπέρ της πρωτοβουλίας για επανεκκίνηση μέσω του Ερασιτέχνη και προτρέποντας για εγγραφές μελών.

Ακολούθως ο Κωνσταντίνος Ψωμάς ανέλυσε τα δεδομένα ως προς το θέμα του Ερασιτέχνη, τα χρέη, το ζήτημα του γηπέδου ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση για επανεκκίνηση μέσω του Ερασιτέχνη.  Ακολούθησε διάλογος με ερωτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις ενώ ιδιαίτερα έντονη υπήρξε η κριτική για την λειτουργία του “ισόβιου” Προέδρου του Ερασιτέχνης Π. Σιδέρη καθώς ήδη 850 άτομα έχουν κάνει αίτηση εγγραφής στον Ερασιτέχνη.

Όπς αναφέρει το sportsaddict.gr, το γενικό συμπέρασμα αλλά και η κατάληξη της κουβέντας ήταν πως “Θα πάμε μέχρι τέλους, ότι και να κάνουν ο ΑΟΞ θα συνεχίσει να υπάρχει και ένας υγιής και δυνατός Ερασιτέχνης θα το διασφαλίσει αυτό”.