Όταν πάτε διακοπές σε κάποιο νησί με παρέα, δεν έχετε μόνο να σκεφτείτε για τον εαυτό σας, αλλά και για όλη την παρέα συνολικά. Για να πάνε οι διακοπές σας όσο καλύτερα γίνεται, εδώ θα βρείτε μία λίστα με λάθη που δεν πρέπει να κάνετε, όταν είστε διακοπές με την παρέα σας σε ένα νησί.

 Να μην βρείτε από νωρίς μέρος διαμονής

 Όσο πιο νωρίς ψάξετε μέρος για να μείνετε και τόσο περισσότερες επιλογές θα έχετε και τόσο καλύτερες θα είναι οι τιμές.

Μην το αμελήσετε και το αφήσετε για τελευταία στιγμή, γιατί μέσα στο διάστημα μόνο μίας εβδομάδας, μπορεί ό,τι δωμάτιο είχατε βρει να μην είναι πια διαθέσιμο ή η τιμή του να έχει φτάσει στα ύψη ή να μην βρίσκετε δωμάτιο που να σας χωράει όλους.

 Να μην δείτε τι καιρό θα έχει

 Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι καιρός σας περιμένει στο νησί. Αν οι προβλέψεις του καιρού λένε λιακάδα, όλα καλά.

Αν όμως οι προβλέψεις μιλάνε για δυνατό αέρα και καταιγίδες, καλά θα κάνετε να το συζητήσετε με την παρέα σας και να σκεφτείτε όλοι μαζί τι να κάνετε.

Στην περίπτωση που δεν έχει κανείς από την παρέα πρόβλημα με τον κακό καιρό, συνεχίζετε κανονικά τα σχέδιά σας. Διαφορετικά, ψάχνετε μαζί εναλλακτικές που να σας ικανοποιούν όλους.

 Να χαθείτε από την παρέα σας

 Αν έχετε πάει διακοπές με την παρέα σας, απ’ τα χειρότερα σενάρια είναι να χαθείτε μόνοι σας. Αυτό είναι ειδικά ανησυχητικό αν το κινητό σας δεν πιάνει καλό σήμα ή αν έχετε χαλάσει όλη την μπαταρία του κινητού σας.

Φροντίστε να είστε πάντα τουλάχιστον με άλλο ένα άτομο από την ομάδα σας, έτσι ώστε αν χαθείτε τουλάχιστον να έχετε χαθεί μαζί.

 Να μην ξέρετε αν σας αρέσουν τα ίδια πράγματα

Όταν δεν είστε μόνοι σας σε διακοπές, πρέπει να ξέρετε τι κοινά έχετε με την παρέα σας.

Μπορεί σε κάποια άτομα της παρέας να αρέσει το μπάνιο στην θάλασσα και άλλοι να προτιμούν να κάθονται στην άμμο και να κάνουν ηλιοθεραπεία.

Κάποιοι μπορεί να θέλουν να ψάξουν “rent a boat Santorini” ή όπου “Santorini” βάλτε το νησί που επιλέξατε να πάτε- και να νοικιάσουν μία βάρκα, ενώ άλλοι να μην ενδιαφέρονται καθόλου να κάνουν βαρκάδα.

Το σημαντικό είναι να μείνει όλη η παρέα όσο πιο ευχαριστημένη γίνεται και να συζητήσετε όλοι μαζί ανοιχτά για τις προτιμήσεις σας σε δραστηριότητες.