Καταδικάστηκε εχθές, 18/10/2022 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή η κατηγορούμενη για την παθητική κακοποίηση των δύο ζώων(dogo argentino) που είχε στην κατοχή της και υπ’ ευθύνη της σε αυλή στα Κιμμέρια Ξανθης. Ο σύλλογος μας ενημερώθηκε για την κατάσταση των ζώων και πήγαμε στο σημείο στις 18/4/2021.

Αντικρυσαμε δύο ζώα άρρωστα και σκελετωμενα μέσα σε έναν άθλιο χώρο, καλέσαμε αμεσως την αστυνομία,προσήλθε άμεσα ο αστυνομικός Ιωαννης Λαφ. (ο οποίος και κατέθεσε εχθες στο δικαστήριο ως μάρτυρας) όπου διαπιστωσε και ο ίδιος την φρικτή κατάσταση των δύο ζώων καθώς και τις συνθήκες όπου ζούσαν.

Με πολύ προσπάθεια και επιμονή, ρωτώντας βρήκε την ιδιοκτήτρια των ζώων αφού κανείς τάχα δεν ήξερε τίνος ήταν ο ιδιωτικός χώρος όπου ζούσαν τα ζώα. Η ιδιοκτήτρια ψευδως επικαλέστηκε έναν ανύπαρκτο γιατρό που τάχα έκανε θεραπεία στα ζώα της κι αφού ο αστυνομικός βρήκε το όνομα και το τηλ του δήθεν γιατρού, επικοινώνησε μαζί του και τελικά ο δήθεν γιατρός αφού κομπλαρε από τις ερωτήσεις του αστυνομικού από μόνος του παραδέχτηκε ότι δεν είχε ιδέα για τα σκυλιά και ότι ήταν απλά φοιτητής κτηνιατρικής και κακώς τον έμπλεξαν με την υπόθεση.

Σε γενικές γραμμές πέντε ώρες εκεί ο αστυνομικός και οι εθελοντές μας ο
Νίκος και η Νατάσσα άκουσαν ένα σωρό ιστορίες για αγριους όπου ο αστυνομικός όχι μόνο δεν τις μασησε αλλά με την επιμονή του το πήγε ως το τέρμα κι έβγαλε την άκρη .
Έκανε τέλεια την δουλειά του, ειλικρινά πιο τέλεια δεν γίνεται, επεβαλε στην υπεύθυνη τα ανάλογα διοικητικα πρόστιμα για κάθε παράβαση και για κάθε ζώο ξεχωριστα και η υπόθεση πήγε στην εισαγγελία Ξανθης.

Η ποινική διαδικασία, ολοκληρώθηκε εχθές με την καταδικαστική απόφαση όπου η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη με ομόφωνη απόφαση της Εισαγγελέως και των Δικαστών.