Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε σε Δήμαρχο της Θράκης μετά την απολογία του στον Ανακριτή στο πλαίσιο της άσκησης δίωξης για κακούργημα.

Η υπόθεση, που δεν σχετίζεται με την άσκηση των καθηκόντων, αφορά στο αδίκημα της “απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για ποσό που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ”, εν προκειμένω για ποσό που ανέρχεται στο 1,17 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους αντιδίκους και με βάση την πρωτόδική απόφαση του πολιτικού δικαστήριου, εν αναμονή της απόφασης σε δεύτερο βαθμό.

Η δικογραφία περιλαμβάνει μια σειρά από άλλους κατηγορούμενους καθώς και συγγενικό πρόσωπο του αυτοδιοικητικού, στο οποίο επιβλήθηκε επίσης ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναμένεται να εκκινήσει τη σχετική πειθαρχική διαδικασία η οποία μπορεί να οδηγήσει τον αυτοδιοικητικό σε προσωρινή αργία από το αξίωμα, με βάση τις σχετικές διατάξεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, η θέση σε αργία είναι προσωρινή μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης ή την άρση των περιοριστικών όρων.