Να εκμεταλευτεί τις δηλώσεις Αθανασίοθ γύρω από δυνητικές παρακολουθήσεις μειονοτικών βουλευτών με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια επιχειρεί η τουρκική προπαγάνδα.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolou φέρει τον τίτλο: «Έλληνας αξιωματούχος υποστηρίζει την “αναγκαιότητα” κατασκοπείας των μουσουλμάνων τουρκικής καταγωγής βουλευτών της χώρας».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για αναφορά του Αθανασίου σε μουσουλμάνους βουλευτές ως «πιθανούς πράκτορες», για «σχόλια που προκάλεσαν σάλο», ενώ αναφέρονται και οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Anadolu:

Αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ «της αναγκαιότητας κατασκοπείας» των μουσουλμάνων βουλευτών τουρκικής καταγωγής της χώρας, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος είναι επίσης πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), αναφερόταν στους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι κατάγονται όλοι από την περιοχή της Δυτικής Θράκης, ως πιθανούς πράκτορες του Türkiye, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Left.Gr, το οποίο επικαλέστηκε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο ειδησεογραφικό κανάλι StoNisi.

«Ας υποθέσουμε ότι ένα μέλος του κοινοβουλίου που έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς δίνει πληροφορίες σε μια γειτονική χώρα  σχετικά με το πού μπορούν να εισέλθουν οι παράτυποι μετανάστες», είπε, προσθέτοντας ότι η εθνική υπηρεσία πληροφοριών θα πρέπει να λάβει προφυλάξεις σε ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με το πρακτορείο.