Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Θάσο, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Λευκή Θάσου, ενώ το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα Κοίνυρα προς Λιμεναριά, μέσω μηνύματος από το 112.

Αυτή την ώρα ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά  η οποία μέχρι στιγμής καίει δασική και θαμνώδη έκταση μέσα σε δύσβατη περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο νησί συνολικά 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετέβησαν στο νησί από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Ήδη, στη Θάσο βρίσκονται 30 πυροσβέστες από την Αττική που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ αναμένονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 29 πυροσβέστες με ένα όχημα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και από την Περιφέρεια Ηπείρου 26 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν περιοδικά οχτώ αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, συμβάλει και ο στρατός με δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου, όπως επίσης η συνδρομή πολλών εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες, μηχανήματα έργου του δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στο νησί, από το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, οπότε διευκολύνεται το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Πληροφορίες του kavalanews.gr κάνουν λόγο για δύο τραυματισμούς εθελοντών 26 και 44 ετών κατά τη διάρκεια της διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών. Ενώ έκοβαν δέντρα, καταπλακώθηκαν από κλαδιά. Οι δύο εθελοντές μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για τις Πρώτες Βοήθειες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ενώ οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται σε κοντινό σημείο, δεν λειτουργούν. Ωστόσο καθώς έπεσε την Τετάρτη το σκοτάδι και το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο, είχε ακινητοποιηθεί όλη η διαθέσιμη δύναμη του νησιού και ζητήθηκαν ενισχύσεις για να μεταβούν ακτοπλοϊκώς, κάτι που συνέβη με δυνάμεις να καταφθάνουν από τη Καβάλα μέχρι να φτάσει το πρωί και να μπούν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Έτσι, πλέον, στο σημείο μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.