Site icon Xanthi 2

Έκκληση για αίμα στο Νοσοκομείο Ξάνθης – “Καρφιά” Ροφαέλα για Παπαχρόνη !

Μια εξαιρετικά επείγουσα έκκληση προς τους εθελοντές αιμοδότες απευθύνει το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αίμα ομάδας “0 RH αρνητικό”. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση οι εθελοντές μπορούν να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο στο σύνηθες ωράριο.

Ταυτόχρονα όμως, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου με ανάρτησή τους, όπου κοινοποιεί την έκκληση, “φωτογραφίζει” τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης “Αγάπη” Γιάννη Παπαχρόνη για το γεγονός ότι οι μονάδες αίματος που συγκεντρώνει ο Σύλλογος από τους Ξανθιώτες καταλήγουν σε Νοσοκομεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης !

Την προηγούμενη εβδομάδα, κάποιοι πανηγύριζαν για την συλλογή πάνω από 500 φιαλών αίμα… εκ των οποίων, ούτε μια ήρθε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης… αυτή η πάγια τακτική ορισμένων πρέπει να σταματήσει… Το αίμα των Ξανθιωτών πρώτα στους Ξανθιώτες!” σημειώνει η Διοικήτρια του Νοσοκομείου σε ανάρτησή της καταγγέλοντας, πλέον, ανοιχτά αυτή την τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα αυτό έχει συζητηθεί κατά καιρούς αλλά ποτέ ανοιχτά στην τοπική κοινωνία ενώ πρόσφατα μάλιστα δημιουργήθηκε Σύλλογος Εθλοντών Αιμοδοτών με αποκλειστικό αντικείμενο την τροφοδοσία μόνο του Νοσοκομείου Ξάνθης, σε εμφανή αντιδιαστολή με την πρακτική του Συλλόγου, όπου προϊσταται ο Γ. Παπαχρόνης.

Exit mobile version