Η αναγνώριση της ανθρώπινης και λαϊκής διαδρομής στην κοινωνία και την πολιτική για τον Παναγιώτη Σαλτούρο κυριαρχεί στα μηνύματα των πολιτικών μετά το θάνατό του.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος σημειώνει:

Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος ο οποίος αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ζωής του τόπου μας, ο Παναγιώτης Σαλτούρος. 

Ο Παναγιώτης, υπερασπίστηκε με πάθος τις ιδέες του τόσο μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησε για χρόνια.

Ήταν από τους πιο προσιτούς πολιτικούς, πάντα κοντά στον άνθρωπο που είχε ανάγκη και κυρίως δίπλα στους μη προνομιούχους συμπολίτες μας. 

Τίμησε με την παρουσία του και την Ξάνθη ως Νομάρχης, αλλά και τη Δημοκρατική Παράταξη.

Η απώλεια του μας γεμίζει θλίψη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν δήλωσε:

Δάσκαλε”, όπως συνήθιζα να σε αποκαλώ, έφυγες σήμερα από κοντά μας.Καλό σου ταξίδι αγαπημένε Παναγιώτη Σαλτούρο, δε θα σε ξεχάσουμε.Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους.

Ο Βασίλης Τσολακίδης ανέφερε:

Σύντροφε Παναγιώτη αφήνεις το στιγμα σου με την ανθρωπιά σου αλλά και με την δραση σου στα κοινά. Ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα μαζί σου. Αιώνια η μνημη σου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κ.Κουρτίδης εξέδωσε την εξής δήλωση:

Ως αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και δικηγόρος εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος πολιτευτή, δικηγόρου και τέως Νομάρχη Ξάνθης Παναγιώτη Σαλτούρου. 

O Παναγιώτης Σαλτούρος, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ως δικηγόρος, πολιτευτής, άνθρωπος και Νομάρχης και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού, υπηρετώντας από τη θέση του Νομάρχη Ξάνθης, αλλά και άλλες θέσεις. Το σημαντικό του έργο είναι εμφανές σε όλο το Νομό Ξάνθης, την οποία αγάπησε με θέρμη και υπηρέτησε με σπουδή.

Ο Παναγιώτης Σαλτούρος υπήρξε εξαιρετικός συνάδελφος, αιρετός, πολιτικός, φίλος και άνθρωπος. Όλοι το θυμούνται με σεβασμό και αγάπη, για την αμεσότητά του και τον προσφιλή και προσήνη χαρακτήρα του.

 Καλό Παράδεισο.

 

Δήλωση Δημάρχου Ξάνθης Μ.Τσέπελη

Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Παναγιώτη Σαλτούρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αφού έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Ο Παναγιώτης Σαλτούρος άφησε το προσωπικό του στίγμα στον δημόσιο βίο, ως ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Ξάνθης, αλλά και ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς δικηγόρους της πόλης μας.

Εγώ κι οι συνεργάτες μου εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

O Π. Σγουρίδης σημειώνει:

Συγκινημένος βαθιά για την απώλεια του Παναγιώτη Σαλτούρου, ανατρέχω στην ανθρώπινη και λαϊκή διαδρομή του, στην κοινωνία της Ξάνθης και την αυτοδιοίκηση, σαν πρώτος αιρετός Νομάρχης Ξάνθης και μεταγενέστερα σαν Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου.
Τίμησε τη Δημοκρατική Παράταξη με το έργο, τη συνέπεια, την προσήνεια και το επικοινωνιακό του χάρισμα.
Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική και κοινωνική του διαδρομή.
Καλό Παράδεισο φίλε Παναγιώτη. Χαιρετίσματα στο Νίκο….
Θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους σου.