Φιλότιμο παιδί που βοηθούσε τους πάντες

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τον τραγικό θάνατο του 26χρονου φοιτητή στις Σέρρες, μέσα σε ανελκυστήρα, το βράδυ του Σαββάτου.

Στη Χρυσούπολη η κηδεία του

 

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός φοιτητής, λίγο μετά τα μεσάνυχτα προσπάθησε με ένα καρότσι μεταφοράς να κατεβάσει ένα ψυγείο με τον ανελκυστήρα. Από τις αναταράξεις που προήλθαν από την κίνηση του ανελκυστήρα, το ψυγείο τον καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το ψυγείο τον «βρήκε» στην καρωτίδα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 26χρονος βρισκόταν σε διαδικασία μετακόμισης σε άλλο διαμέρισμα, στην ίδια περιοχή. Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, γύρω στις 12:30, επιχείρησε να μπει στο μικρό ασανσέρ, το οποίο δεν είχε εσωτερική-προστατευτική πόρτα.

Το ψυγείο φράκαρε σε ένα σημείο και ανασηκώθηκε με αποτέλεσμα να τον «βρει» στην καρωτίδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν το ασανσέρ άρχισε να κατεβαίνει, το ψυγείο σήκωσε ψηλά τον άτυχο φοιτητή.

Ο 26χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Είχε καταγωγή από την Χρυσούπολη Καβάλας, ενώ παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν και ως διανομέα.

Φιλότιμο παιδί που βοηθούσε τους πάντες

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr ο 26χρονος Π. ετοιμάζονταν να κάνει ένα νέο «βήμα» στη ζωή του – την μετακόμιση σε μονοκατοικία- στην πόλη των Σερρών με σκοπό να «στρώσει» τη ζωή του. «Έψαχνε σχεδόν δύο χρόνια για να βρει το κατάλληλο σπίτι για να μετακομίσει και το ψυγείο ήταν από τα τελευταία πράγματα που είχε να μεταφέρει. Το θέμα είναι πως δεν ήταν μεγάλο, δηλαδή είτε θα μπορούσε να το πάρει με το παιδί που πήγε να τον βοηθήσει και να το κατεβάσουν εύκολα από τις σκάλες είτε να το βάλει μόνο του στο ασανσέρ δίχως να είναι εκείνος μέσα» τονίζει άνθρωπος που γνώριζε τον Π., αλλά θέλει να παραμείνει ανώνυμος.

Ο Π. ήταν από τη Χρυσούπολη Καβάλας, βρίσκονταν για σπουδές στις Σέρρες, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζονταν παράλληλα ως διανομέας. Όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του, αλλά και για τον επαγγελματισμό του στην δουλειά. Επίσης, πραγματοποιούσε και κοινωνικό έργο στην πόλη των Σερρών, όπου βοηθούσε σχεδόν καθημερινά άπορους και φιλοξενούσε αδέσποτα ζώα στο σπίτι του μέχρι να τους βρει ένα πιο ασφαλές σημείο για να διαμείνουν.

«Άκουσαν έναν εκκωφαντικό ήχο.. κι εκεί σταμάτησαν όλα»

Αρχικά, ο 26χρονος είχε ζητήσει βοήθεια για την μετακόμιση, ωστόσο επειδή οι περισσότεροι γνωστοί του δούλευαν εκείνες τις ώρες, τελικώς την ακύρωσε για εκείνο το βράδυ και τη μετέφερε για το επόμενο πρωί.

«Του είπαμε να το κάνει αύριο, για να έχουμε χρόνο, διότι είχαν μείνει λίγα πράγματα να μεταφέρει. Έτσι, συνεννοηθήκαμε πως θα την κάνουμε την επόμενη ημέρα. Όμως, στις 11:30 μ.μ. σχολούσε ένα από τα παιδιά που ήταν μαζί στη δουλειά και πήγε να τον βοηθήσει εν τέλει, ενώ στο σημείο βρισκόταν και η κοπέλα του. Μάλλον εκείνος ήταν πίσω από το καρότσι με το ψυγείο επάνω, με αποτέλεσμα μόλις πάτησε το κουμπί για να κατέβει, το μπροστινό μέρος του ψυγείου βρήκε στο κομμάτι που δεν υπήρχε πόρτα ασφαλείας και ουσιαστικά εκσφενδονίστηκε επάνω του. Από την πίεση ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος και εκεί κατάλαβαν πως κάτι είχε γίνει. Το ασανσέρ είχε κολλήσει, με αποτέλεσμα απευθείας να καλέσουν την Πυροσβεστική, ώστε να ανοίξουν άμεσα την πόρτα. Όμως, είχε φρακάρει και τους «πήρε» περίπου 30 λεπτά μέχρι να τον απεγκλωβίσουν. Όταν το άνοιξαν όλα ήταν μία μάζα… ο Π. ήταν ήδη αναίσθητος. Ουσιαστικά τον είχα περικυκλώσει όλα και ο καθρέφτης είχε γίνει θρύψαλα από τη πίεση» συμπληρώνει η ανώνυμη πηγή στο GRTimes.gr.

Στη συνέχεια, ο άνθρωπος που ήταν μαζί του για την μετακόμιση, συνέδραμε κι εκείνος στον απεγκλωβισμό του τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ενώ η κοπέλα του ήταν σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr ο 26χρονος δεν είχε εύκολη παιδική ηλικία και ήθελε να «φτιάξει» τη ζωή του στις Σέρρες και όχι να επιστρέψει στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Άμεσα ενημερώθηκαν για το περιστατικό ο αδερφός του και ο πατέρας του, οι οποίοι μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, με τον πατέρα να  φέρεται να είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ενώ σύντομα θα φτάσει και η μητέρα του άτυχου παιδιού στο νοσοκομείο.

Τέλος, η κηδεία αναμένεται να τελεστεί στην Χρυσούπολη, ωστόσο πρώτα θα μεταφερθεί η σορός του νεαρού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ώστε να εξεταστεί και να βγει το τελικό πόρισμα ως προς τα αίτια θανάτου του