Ξενυχτούν δουλεύοντας στο μηχανουργείο. Εργάζονται από το μεσημέρι έως τα ξημερώματα και δηλώνουν έτοιμοι να εκπροσωπήσουν όχι μόνο το ΔΠΘ, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Ο λόγος για τριάντα (30) φοιτητές και φοιτήτριες, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης, που κατασκεύασαν το 1ο τους ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο το οποίο θα παρουσιάσουν σε μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στην Κροατία.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Κομοτηνής, το ραντεβού δίνεται το διάστημα από τις 23 έως τις 28 Αυγούστου. Ανάμεσα σε πανεπιστημιακές ομάδες της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Μεγάλης Βρετανίας κ.α. θα βρεθεί και αυτή του ΔΠΘ, «η μοναδική Ελληνική», όπως ανέφερε ο Ιάσονας Κατσαντώνης, μέλος της μιλώντας στο www.ertnews.gr και σημειώνει: «Θέλουμε να δούμε τι έχουμε πετύχει. Ποιο είναι το επίπεδό μας. Και ποια η ποιότητα αυτής της δημιουργίας, όπως επίσης και ποιες βελτιώσεις χρειάζεται».

Πρόκειται για τον διαγωνισμό Formula Student Alpe Adria , που θα αποτελέσει για την δημιουργική, επιδέξια και ταλαντούχα ομάδα των φοιτητών και των φοιτητριών του ΔΠΘ μια ακόμη «δοκιμασία» προβολής τόσο της δουλειάς της, όσο και του Πανεπιστημίου της Θράκης. «Φέτος δεν κάνουμε διακοπές » σημειώνει η Αφροδίτη Αδριανού, δημιουργικό μέλος της ίδιας παρέας, και προσθέτει ότι «αξίζει πραγματικά τον κόπο όλη αυτή η χαρά της δημιουργικής συνεύρεσης, παρά τον κόπο».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Democritus Racing Team, η ταλαντούχα παρέα των παιδιών του ΔΠΘ έχει ήδη σημαντική παρουσία σε εκθέσεις και διαγωνισμούς τόσο εντός Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τη θράκη.

Aπό το ertnews.gr