Για έβδομη μέρα μαίνεται η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, έχοντας ήδη μετατρέψει σε στάχτη πάνω από 34.000 στρέμματα δάσους και προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Η έκταση αυτή αντιστοιχεί σε περίπου 12% της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του πυροσβεστικού σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο στα νοτιοδυτικά του δάσους της Δαδιάς, ενώ στα υπόλοιπα 3πύρινα μέτωπα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Επιπλέον, ο ίδιος έκανε λόγο για μερική εξάπλωση προς το πυροφυλάκιο της Λευκίμμης, προσθέτοντας ότι οι συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης των ανέμων δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Επίσης η δύσκολη πρόσβαση στο πυκνό δάσος της Δαδιάς αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα του Εθνικού Πάρκου του Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης -Σουφλίου καθηγητής Κώστας Ποϊραζίδης, αναφέρει ότι «η φωτιά έχει ξεφύγει και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μπει από πυροφυλάκειο στη ζώνη Α και θα γυρίσει ξανά στη Δαδιά».

Ο κ. Ποϊραζίδης σε δραματικούς τόνους προειδοποιεί ότι: «Θα καταστραφεί πια όλο το Πάρκο. Όποιος το βλέπει να ενημερώσει αυτούς που αποφασίζουν. Χρειάζεται άμεση επέμβαση με όλα τα διαθέσιμα εναέρια. ΤΩΡΑ».