Για έκτη ημέρα βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά εντός του Εθνικού δρυμού δάσους Δαδιάς. Η φωτιά συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, διαταράσσει ένα από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά οικοσυστήματα, καθώς περισσότερα από 25.000 στρέμματα παρθένου δάσους, έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες. Ωστόσο η εικόνα του εκτεταμένου μετώπου, είναι αρκετά βελτιωμένη.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, παραμένουν σε πλήρη επαγρύπνηση.

Η νοτιοδυτική πλευρά προς την Λευκίμη, φαίνεται ότι ανησυχεί ιδιαίτερα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η ανησυχία των πυροσβεστών έγκειται στην ενδεχόμενη αλλαγή της φοράς του ανέμου. Γίνονται πολύ μεγάλες και συντονισμένες προσπάθειες, μολονότι οι δυσκολίες που συναντούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι πολλές. Η μορφολογία του εδάφους, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο της πυρόσβεσης καθώς η περιοχή είναι αρκετά δύσβατη.

Οι υλοτόμοι, χαράζουν καθημερινά καινούργιες αντιπυρικές ζώνες και αυτή την στιγμή γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να διανοιχτούν νέες αντιπυρικές ζώνες.

Σύμφωνα πάντα με τις Δασικές Υπηρεσίες οι περιοχές που είναι σημαντικές για την πανίδα (Α1 ζώνη) δεν έχουν επηρεαστεί. Ενώ στην (Α2 ζώνη) το 30% βρίσκεται εντός της καείσας περιοχής.

Στη Δαδιά επιχειρούν και σήμερα από το πρωί ισχυρές δυνάμεις αεροπυρόσβεσης. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 2 Τράκτορες, ένα Μι8, 2 Erickson, 2 PZL και ένα Chinook, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο κύμα μέσων αεροπυρόσβεσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Καίγεται το δάσος της Δαδιάς και η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο περιορισμού των περιοχών Natura

Την πρόκληση που συνιστά το να έρχεται στην Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που έχει προκαλέσει την οργή όλων των περιβαλλοντικών οργανώσεων ενώ συνεχίζονται οι πυρκαγιές στο δάσος της Δαδιάς και σε άλλες περιοχές της χώρας επισημαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμούν πως η κυβέρνηση δίνει δείγματα αδιαφορίας και έλλειψης συνειδητοποίησης του προβλήματος, απέναντι στο κύμα πυρκαγιών που ήδη έχει ξεκινήσει οπως και στην κλιματική αλλαγή συνολικά. Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπαραβάλλει την ανάγκη ενός αποτελεσματικού σχεδιασμού αντιμετώπισης του προβλήματος.