Τη γενέτειρά του, το Δαφνώνα Ξάνθης, επισκέφθηκε το Σάββατο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’.

Όπως είναι γνωστό, ο γνωστός Ιεράρχης έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Δαφνώνα Ξάνθης, πριν η οικογένεια μετακομίσει στην Κρήτη, τόπο καταγωγής του πατέρα του.

Τον συνόδευε η οικογένειά του από την Κρήτη και η αδερφή του Ρούλα Μαχλά ενώ τον υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων οι συγγενείς του από το Δαφνώνα, όπως η ξαδέρφη του Γεωργία Ανδρέου.

Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε αρχικά τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Δαφνώνα, όπου τον υποδέχτηκε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Εφραιμίδης και πιστοί. Μετά την εκκλησία ο Πατριάρχης Θεόδωρος, επισκέφθηκε το πατρικό του σπίτι και το βράδυ είδε φίλους και συμμαθητές αλλά και όλους τους συγχωριανούς του σε μια συνάντηση που διοργανώθηκε στην πλατεία.

Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι του Δαφνώνα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ήταν ιδιαίτερα ταπεινός αλλά και συγκινημένος για την επιστροφή του στη γενέτειρά του ενώ όλες οι συναντήσεις έγιναν σε κλίμα μεγάλης εγκαρδιότητας .

Στην Ξάνθη την Κυριακή 

Το πρωί της Κυριακής, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συλλειτούργησε με το Μητροπολίτη Ξάνθης στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στην πόλη της Ξάνθης, όπου παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Μ. Τσέπελης και ο Βουλευτής Σ. Τσιλιγγίρης.