Το καλοκαίρι έρχεται, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε την άνεση του μωρού σας. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μπορούμε να αφήσουμε τα μικρά μας να παίξουν έξω χωρίς να φοβούνται τον ήλιο, αλλά πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι προστατεύονται από αυτόν, ειδικά αν έχουν ευαίσθητο δέρμα.

Η ζέστη μπορεί επίσης να αποτελέσει πρόβλημα για τα μωρά επειδή δεν ιδρώνουν ακόμα και δεν είναι σε θέση να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους τόσο εύκολα όσο οι ενήλικες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα άνετο δωμάτιο όπου το παιδί σας μπορεί να ξεκουραστεί ή να κοιμηθεί χωρίς να αισθάνεται υπερβολική ζέστη ή υπερβολικό κρύο.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε ένα άνετο και λειτουργικό δωμάτιο για το μωρό για το καλοκαίρι:

  1. Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα και φυσικά υλικά, όπως ξύλο ή πέτρα. Θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη θερμοκρασία δροσερή το καλοκαίρι και ζεστή το χειμώνα.
  2. Εγκαταστήστε παντζούρια ή κουρτίνες στα παράθυρα για να κρατήσετε μακριά το άμεσο ηλιακό φως και να αποφύγετε την υπερθέρμανση το καλοκαίρι. Χρησιμοποιήστε κουρτίνες αντί για περσίδες ή σκίαστρα, ώστε να μπορείτε να τις ανοίγετε όταν κάνει ζέστη έξω και να τις κλείνετε όταν κάνει κρύο τη νύχτα.
  3. Επιλέξτε έπιπλα από μασίφ ξύλο που διατηρούν το δωμάτιο δροσερό χωρίς να δημιουργούν υπερβολική υγρασία, όπως τα έπιπλα από μασίφ ξύλο από το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα πώλησης επίπλων της Αυστραλίας, The Ghan Company (www.ghanco.com).
  4. Αποφύγετε τη χρήση χαλιών, επειδή παγιδεύουν τη θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού σας και το κάνουν να αισθάνεται αποπνικτικά και άβολα κατά τη διάρκεια των ζεστών καιρών, οπότε προτιμήστε αντ’ αυτού επιλογές δαπέδων όπως πλακάκια ή λινό που δεν θα παγιδεύουν τη θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού σας και θα το βοηθήσουν να παραμείνει δροσερό τις καλοκαιρινές ημέρες!
  5. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής εξαερισμός κρατώντας τις πόρτες όσο το δυνατόν περισσότερο ανοιχτές, αν είναι δυνατόν, ώστε ο φρέσκος αέρας να μπορεί να ρέει ελεύθερα.
  6. Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά για να δροσίζετε το δωμάτιο όταν χρειάζεται. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπερθέρμανσης και να κρατήσει το παιδί σας ασφαλές ενώ κοιμάται.
  7. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει το μωρό σας από το κρεβάτι ή την κούνια του. Για παράδειγμα, αν βρίσκεται σε στρώμα στο πάτωμα, τότε αυτό πρέπει να είναι υπερυψωμένο από το έδαφος με μπλοκ κάτω από κάθε γωνία. Εάν βρίσκεται σε βρεφική κούνια, τότε βεβαιωθείτε ότι έχει αντιολισθητικά πόδια ώστε να μην γλιστράει σε λείες επιφάνειες όπως λινό ή πλακάκια. Επίσης προσθέστε κουνουπιέρες κούνιας προκειμένου να κρατήσετε μακριά τα ενοχλητικά έντομα.
  8. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρές άκρες στα έπιπλα πχ στις αλλαξιέρες ή τα παιχνίδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμό αν τα τραβούσε πάνω τους ένα περιπετειώδες νήπιο!