??????????????????????????????

Έμπρακτα και απτά παραδείγματα από τις καλές επιχειρηματικές πρακτικές της JTI στην Ελλάδα παρουσίασε η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της JTI Ελλάδας, κ. Γεωργία Καρούντζου, στο Sustainability Forum της Global Sustain και στο πάνελ «Welcoming into the green» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου. Αναφέρθηκε στο συνολικό όφελος που προκύπτει για την εθνική οικονομία, την αγορά και την Κοινωνία από τη χάραξη συνεπούς στρατηγικής των επιχειρήσεων με όρους βιωσιμότητας ενώ εστίασε ιδιαίτερα τόσο στο σημερινό όσο και στο μελλοντικό πλάνο της JTI με γνώμονα τα κριτήρια ESG.

Σύμφωνα με την κ. Γ. Καρούντζου, «ο Όμιλος JT έχει θέσει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο και εμείς στην Ελλάδα εφαρμόζουμε τόσο στην έδρα μας στην Αθήνα όσο και στο εργοστάσιό μας στην Ξάνθη την Παγκόσμια Στρατηγική μας ESG».

Αναφερόμενη στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της JTI σε διεθνές επίπεδο, υπογράμμισε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα από τις δραστηριότητές της έως το 2030 και για μηδενικές εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου έως το 2050, με απώτερο στόχο την αύξηση του ποσοστού της χρησιμοποιούμενης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Επιπλέον η κ. Καρούντζου έδωσε έμφαση στη σταθερή παρουσία και επένδυση της JTI στην Ελλάδα για περισσότερα από 40 χρόνια, με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη τόσο για την εταιρεία και τους εργαζομένους, όσο και για την ευρύτερη κοινωνία και πρόσθεσε ότι η Στρατηγική Βιωσιμότητάς της «περιλαμβάνει δείκτες απόδοσης για την Καινοτομία, τον ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Κυκλική Οικονομία, την περιστολή του Λαθρεμπορίου και τη συνέχιση των πρακτικών ορθής διακυβέρνησης».

Παραθέτοντας συγκεκριμένους δείκτες απόδοσης της περιβαλλοντικής πολιτικής της JTI, η κ. Καρούντζου επεσήμανε  την πολύ σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ξάνθη (ΣΕΚΑΠ): 100% χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, μείωση κατά 52% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και πάνω από 60% της χρήσης νερού σε σχέση με το 2018, με το 100% των αποβλήτων είτε να ανακυκλώνεται σε ποσοστό άνω του 70%, είτε να ανακτώνται στην ενέργεια.

Καταλήγοντας η κ. Καρούντζου παρέθεσε τους βασικούς λόγους για τους οποίους η JTI αποτελεί μέλος του δικτύου της Global Sustain εξηγώντας: «Συμμετέχουμε στο Δίκτυο Μελών της Global Sustain γιατί πιστεύουμε ότι η ανάγκη συνεργασίας και συνεργειών σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής υπευθυνότητας και περιβαλλοντικής ευθύνης είναι πιο επιτακτική και αναγκαία από ποτέ. Πιστεύουμε στην άμεση σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την κοινωνία και  το περιβάλλον στο οποίο ζει και αναπτύσσεται και για το λόγο αυτό την έχουμε εντάξει στην παγκόσμια στρατηγική ESG μας.»