Mε το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έρευνες στα συντρίμμια του ουκρανικού μεταγωγικού Αntonov, το οποίο συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Αντιφιλίππων Καβάλας.

Σχεδόν τίποτα δεν έχει απομείνει από το αεροσκάφος Αντόνοφ 12 που κατέπεσε στο Παλαιοχώρι το βράδυ του Σαββάτου όπως δείχνουν οι πρώτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το σημείο.

Πυροσβέστες χρησιμοποίησαν drone προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για το φορτίο του Αντόνοφ, όμως ο πυκνός καπνός και οι μικρές εστίες φωτιάς σε συνδυασμό με το σκοτάδι δυσχέραναν την προσπάθεια.

Οι εικόνες είναι από drone και δείχνουν ότι υπήρξε προσπάθεια προσγείωσης καθώς υπάρχουν σημάδια συρσίματος του αεροσκάφους στο έδαφος.

Στο σημείο του συμβάντος έφτασε νωρίς το πρωί της Κυριακής ο πρόξενος της Ουκρανίας στην Ελλάδα. Στο σημείο βρέθηκαν και οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις. Το αεροπλάνο ξεκίνησε από τη Νίς της Σερβίας, με προορισμό την Ιορδανία το φορτίο έγραφε επάνω Μπαγκλαντές ως τελικό προορισμό. Το φορτίο είχε πυρομαχικά τα οποία έχουν σκορπιστεί στο έδαφος Υπήρχαν 8 επιβαίνοντες Ουκρανικής καταγωγής.

Eξάλλου, 4μελές κλιμάκιο από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης μετέβη στον χώρο του ατυχήματος για να υποστηρίξει με την ΕΟΔ Καβάλας τις πυροσβεστικές υπηρεσίες που δρούσαν.