Mε μια μακροσκελή ανάρτησή του ο γνωστός και δραστήριος συμπολίτης Ηλίας Γερμαντζίδης, τοποθετείται για το ζήτημα του Πανελλήνιου τουρνουά μπιτς βόλλευ Xanthi Masters που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Κεντρική Πλατεία και έχει προκαλέσει θετικές και αρνητικές αντιδράσεις μέχρι στιγμής.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Γερμαντζίδης,  παίρνει θέση υπέρ της διοργάνωσης και υπενθυμίζει τη συμμετοχή και τις ελπίδες διάκρισης για τους δύο Θρακιώτες αθλητές, σημειώνοντας:

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Όπως θα έχετε μάθει, αυτές τις ημέρες διεξάγεται στον κέντρο της πόλης το πανελλήνιο τουρνουά beach volley.

Οι αγώνες “Masters”, όπως λέγονται αλλιώς, διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια σε κέντρα πόλεων, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη,, στην Αλεξανδρούπολη, στην πόλη της Ρόδου κλπ. Είναι μια τακτική που ακολουθεί η Ελληνική Ομοσπονδία Beach Volley για διάφορους λόγους.

Στην κεντρική πλατεία, λοιπόν, έχει στηθεί ένα ωραίο γήπεδο, ο κόσμος έχει γεμίσει τις κερκίδες και η ΕΡΤ μεταδίδει ζωντανά αυτές τις όμορφες εικόνες.

Ωστόσο πολλοί συμπολίτες μας δεν βρήκαν σκόπιμο να γίνουν οι αγώνες Masters στην πόλη μας αλλά σε κάποια …. παραλία!

Όπως αναφέρθηκα στην αρχή, το τουρνουά περνάει από κέντρα πόλεων, άρα αυτό δεν αλλάζει.
Σε όσους αναρωτιούνται γιατί δεν έγινε στην παραλία Μυρωδάτου , Μαγγάνων ή σε άλλη κοντινή θα τους υπενθυμίσω οτι χωρικά οι παραλίες αυτές δεν ανήκουν στον Δήμο Ξάνθης. Ο Δήμος Ξάνθης δεν έχει καμία παραλία εντός ορίων του. Η προβολή της πόλης μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τον τόπο μας.

Πέρα από την προβολή όμως, συμβαίνει κάτι πιο σημαντικό. Το beach volley έρχεται στο σπίτι μας, πλήθος κόσμου έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους αγώνες και μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά. Είμαι βέβαιος οτι μετά από αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες αρκετοί από τους μικρούς μας φίλους θα θέλουν να βρεθούν – και δικαίως – σε μια παραλία με μια μπάλα στο χέρι!

Υπάρχει όμως ακόμη ένας λόγος για να το κάνουν. Έχουν πρότυπο τον Ξανθιώτη αθλητή Γιώργο Τερζόγλου ο οποίος μαζί με το ζευγάρι του, τον Ραφαήλ Μπανιώτη από την Κομοτηνή , είναι πρώτοι στην βαθμολογία του πανελλήνιου πρωταθλήματος! Ο Γιώργος αγωνίζεται για πρώτη φορά μέσα στην πόλη του, ζει ένα όνειρο και είναι φορτισμένος από την ενέργεια του κόσμου! Αν, κερδίσουν το πρωτάθλημα, όπως και έχουν ξανακάνει, θα φορέσουν τα γαλανόλευκα ως εθνική ομάδα beach volley! Στο τουρνουά συμμετέχει και ο αδερφός του, Σπύρος Τερζόγλου με τον Θωμά Δημητριάδη.

Σε μια νέα αθλητική παράδοση που μπορεί να ξεδιπλωθεί στον τόπο μας, εμείς λέμε όχι; Για να αλλάξουν τα πράγματα, πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Και καλά θα κάνουμε να μην μπλέκουμε την καθαριότητα, τους δρόμους, την φωταγώγηση, τα πεζοδρόμια και άλλα καθημερινά ζητήματα με τον αθλητισμό, την νέα γενιά, την πρόοδο. Σαφώς πρέπει να επιλυθούν αλλά ας μην μπαίνουμε στην λογική επειδή δεν γίνονται αυτά τότε να μην γίνεται οτιδήποτε άλλο.

Έχουμε ανάγκη από ποιοτικές πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις και σαφώς πρέπει να επιδιώξουμε να ξαναγίνει το Masters στην πόλη μας.

Τα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής ας τα δούμε από την Δευτέρα. Σήμερα και αύριο ελάτε να μοιραστούμε μαζί το όνειρο του Γιώργου που πάει φουριόζος για τον τελικό!

Γιώργο και Ραφαήλ καλή επιτυχία!