Με ισχυρά αλλά διακριτικά μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ και αρκετό κόσμο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η κηδεία του Αχμέτ Μετέ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη.

Στην κηδεία του παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ,  ο πρώην Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης -με καταγωγή από τη Ροδόπη- Χακάν Τσαβούσογλου, βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος της Τουρκίας AKP και του αντιπολιτευόμενου CHP, οι τοπικοί βουλευτές Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Mπουρχάν Μπαράν, παράγοντες της μειονότητας και αρκετοί μουσουλμάνοι της περιοχής. Δεν παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Προεδρίας Αμπουλχαντί Τουρούς, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσιδοε στη χώρα για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Η πομπή ξεκίνησε από το σπίτι του εκλιπόντος στην οδό Μακρυγιάννη και έφτασε αρχικά στην επίσημη έδρα του, στην οδό Στογιαννίδου όπου εκφωνήθηκε και ομιλία από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Στη συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε από την οδό Π. Τσαλδάρη και τη Λεωφόρο Στρατού προς τα μουσουλμανικά νεκροταφεία της Ξάνθης όπου και έγινε η τελετή της ταφής από τον  Διευθυντή του DIYANET, Αλη Ερμπάς.