Συγκέντρωση με ομιλητή τον καταδικασμένη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, διοργανώνει το κόμμα που έχει ιδρύσει ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. στην Ξάνθη την Κυριακή.

Ενόψει της “συγκέντρωσης γνωριμίας” του νέου ακροδειού μορφώματος, το ΚΚΕ Ξάνθης με ανακοίνωσή του σημειώνει:

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές!

Η επικείμενη μάζωξη στην Ξάνθη του φασιστικού μορφώματος που ίδρυσε ο
καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” Κασιδιάρης
αποδεικνύει πως απέναντι στον φασισμό – ναζισμό δεν χωρά εφησυχασμός. Με τον
φασισμό δεν τελειώσαμε, γιατί δεν τελειώσαμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα που τον
γεννά και τον τρέφει. Αυτό επιβεβαίωσαν τα γεγονότα που ακολούθησαν την πρωτόδικη
καταδικαστική απόφαση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, όπως οι
φασιστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με την προκλητική ανοχή του κράτους.
Αυτό επιβεβαίωσε η ίδια η δίκη της Χρυσής Αυγής, από την υποβάθμιση και τελικά
παραγραφή της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος των κομμουνιστών και
συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ως τις επιεικείς ποινές και μεταχείριση, τις
αποφυλακίσεις καταδικασμένων ναζιστών.

Η φασιστική ιδεολογία και δράση δεν αντιμετωπίζεται από το σημερινό κράτος και
τους θεσμούς του. Μόνο ο οργανωμένος μαζικός αγώνας των εργαζομένων και της
νεολαίας, που θα στοχεύει τη ρίζα του κακού, το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, είναι
αυτός που θα οδηγήσει τον φασισμό οριστικά και αμετάκλητα εκεί που ανήκει: Στο
χρονοντούλαπο της Ιστορίας.”

 

Το ΚΚΕ (μ-λ) σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

Μία ξεκάθαρη φασιστική πρόκληση αποτελεί η εκδήλωση – παρουσίαση των θέσεων του νέου κόμματος «Έλληνες» του Η. Κασιδιάρη, που θα γίνει την Κυριακή 10/7 στην πόλη της Ξάνθης. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το κόμμα, με ομιλητή τον ιδρυτή του, κάνει την εμφάνισή του. Πριν ακόμα μπούμε, έστω και άτυπα, στην προεκλογική περίοδο είχαν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις παρουσίασης των θέσεων του νέου ακροδεξιού μορφώματος και σε άλλες πόλεις της χώρας (βλ. Θεσσαλονίκη).

Γίνεται φανερό για άλλη μία φορά ότι η πάλη ενάντια στο φασισμό και στις φασιστικές ιδέες δεν τελείωσε και δεν μπορεί να τελειώσει στις δικαστικές αίθουσες και στην διάλυση ή στην απαγόρευση φασιστικών οργανώσεων. Όχι απλά μπορούν να βρεθούν νέοι εκφραστές (βλ. Βελόπουλος), αλλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα -και ενώ είναι πρόσφατη η καταδικαστική απόφαση μελών της Χρυσής Αυγής- τα ίδια πρόσωπα (Κασιδιάρης) φτιάχνουν νέα κόμματα και δραστηριοποιούνται πολιτικά.

Ο φασισμός συνεχίζει να απειλεί το λαό και πάει χέρι-χέρι με τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής που καθημερινά εντείνεται. Από τις ρατσιστικές επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, τις επιθέσεις σε αγωνιστές και συνδικαλιστές ή και τις διώξεις τους, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, την ποινικοποίηση αγώνων και απεργιών, το χτύπημα του λαϊκού Ασύλου, η φασιστικοποίηση είναι παρούσα. Και είναι αυτή που δίνει την ευκαιρία, μέσα και από την «επίσημη» κυβερνητική επίθεση απέναντι στον εργαζόμενο λαό, στον κάθε Κασιδιάρη να έχει το θράσος να αναζητά υποστηρικτές.

Αυτή η εκδήλωση υπενθυμίζει στο λαό και στη νεολαία της Ξάνθης την ανάγκη να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που τροφοδοτεί τα κάθε λογής φασιστικά μορφώματα. Την ανάγκη να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στους χώρους δουλειάς, σε σχολεία και σχολές. Την ανάγκη να παλέψουν ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό, για την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Την ανάγκη να συγκροτηθούν σε δύναμη αναμέτρησης με το σύστημα και την πολιτική του, για να τσακιστούν από τη λαϊκή πάλη οι πιο μαύρες και δολοφονικές του εφεδρείες, οι φασίστες και οι φασιστικές οργανώσεις.