Στη Ξάνθη μεταφέρεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ το διάστημα 14-17 Ιουλίου. Το τρίτο major τουρνουά του φετινού σιρκουί θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία Δημοκρατίας στη Ξάνθη με θέα το ρολόι της Πόλης.

Στη σχετική ανακοίνωση η ομοσπονδία βόλλευ, αναφέρει:

Η διοργάνωση XANTHI MASTERS, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην όμορφη πόλη της Θράκης, γίνεται χάρη στη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης με τον Δήμο Ξάνθης.

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της άμμου, το εντυπωσιακό στήσιμο του γηπέδου με φόντο το «μεγάλο ρολόι» δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα τετραήμερο γιορτή του αθλήματος για όλους όσοι βρεθούν στη Ξάνθη.

Η Ξάνθη έχει γράψει τη δική της ιστορία στις διεθνείς διοργανώσεις στη σάλα, καθώς έχει φιλοξενήσει την διετία 2002-2003 με μεγάλη επιτυχία αγώνες στο πλαίσιο του World League, με τελευταία της διοργάνωση οι αγώνες της Εθνικής ανδρών για το European League το 2011. Από φέτος, ο Δήμος Ξάνθης μπαίνει δυναμικά και στα μεγάλα τουρνουά του μπιτς βόλεϊ, με το XANTHI MASTERS να είναι η τελευταία major διοργάνωση του πανελληνίου σιρκουί 2022, δύο εβδομάδες πριν τα τελικά στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.